Homeopathie en………. a Prison

Donderdag 27 mei 2021

In de Homeopathie werk ik met vele vormen van disbalans en onevenwichtigheden. Disharmonie in welke vorm dan ook heeft de vaak verborgen kracht om een transformatie in beweging te zetten en zo het Pad van Omkeren te gaan lopen.

Deze week wil ik één van de meest intense en diepere gevoelens die sommige mensen kunnen ervaren en koesteren  in het Licht zetten.

Ik maak die keuze omdat dit gevoel of de koestering van HAAT, de afgelopen tijden ons land en wereldwijd nog meer lijkt te overspoelen.

Haatgevoelens betreffende andere mensen, volken, een andere visie, een bepaalde persoon, zelf bepaalde diersoorten of dieren is niet iets nieuws. Het is zo oud als de wereld en de mensheid zelf.

Wat ik wel observeer is dat HAAT als fenomeen steeds meer wordt ingezet. Wraak en wrok en straffen zijn dan de volgende stappen.

In de Homeopathie kennen wij in vakjargon HAAT als Hatred Feelings of ook als Malicious wat eigenlijk opzettelijk boosaardig en kwaadwillend betekend.

Haatgevoelens kunnen zich uiten in vele vormen en varianten: haat voor bepaalde afwezige personen in iemands leven, haat wat ontstaat door bittere gevoelens, haat voor bepaalde personen die de ander zouden hebben beledigd of te kort zou hebben gedaan, haat voor mannen of voor vrouwen, haat voor bepaalde voorouders of andere familieleden en een veel voorkomende is de haat met wraakgevoelens die in stilte broeien of daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Zoals LIEFDE begint met een gezonde eigen Liefde, zo kan HAAT ook beginnen met een bepaalde eigen miskenning of onderwaardering/afkeuring van jezelf. Dit kan uitgroeien naar ZelfHaat en Haat projecteren naar alles en iedereen om je heen. Ik schrijf heel duidelijk, dit kan een mogelijkheid zijn. Haat, juist omdat het een intense en diepe wortel heeft kan vele diepe oorzaken hebben. Vooral ook karmische wortels in volken, culturen, familie-generaties en in gezinnen.

Haat kan vaak een vurig en kwellende, steeds groeiend gevoel zijn. Haat en Leugen hebben de overeenkomst dat wie zich met deze items verbindt, zichzelf in een zelf ontwikkelde  PRISON zet. Je eigen gevangenis maakt dat na elke Leugen er een volgende kan ontstaan en dat Haatgevoelens bijzonder snel groter groeien.

Terug naar de Homeopathie, waarin met inzet van luisteren, analyse, counseling, coaching en de keuze voor het op dat moment de meest passende remedie, the Prison-doors gaan openen.

Het is mijn ervaring dat mensen met HAAT naar anderen en daardoor ook een zekere HAAT voor zichzelf kunnen floreren met compassie, duidelijke grenzen, oneindige Liefde en Wijsheid en soms klipklare taal.

Mijn vraag is dan altijd: welke vorm, of hoeveelheid aan haat is er naar jezelf als je die ander vanwege wat dan ook zo moet haten?

Deze vraag blijkt vaak een Eye-Opener te zijn.

Haat heeft de behoefte aan Licht en Liefde, zodat de haatdragende mens uit haar of zijn Prison kan stappen om in haar of zijn eigen Licht te gaan staan.

De oeroude ervaring is ook dat Liefde om kan slaan in Haat, dan blijkt hoe belangrijk het is liefdevol hele duidelijke grenzen aan te geven. Waarom? Om die andere Mens te ontmoeten heb je allereerst jezelf te ontmoeten.

Waar veel Haat is, is ook veel Liefde. Voel en kijk om je heen, volop duidelijke, liefdevolle, helpende, meedenkende, stimulerende initiatieven en enclaves die ontstaan!

Elke dag ben ik blij en dankbaar met het arsenaal aan remedies die we in de Homeopathie tot onze beschikking hebben om Haat te transformeren in Liefde.

Waar Haat kan worden LOS GELATEN, zwaaien de deuren van the Prison open, het warme ZonLicht tegemoet. Als dat geen Heling is, wat dan nog wel!!

Zongroet,

Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).