Homeopathie en ……….RESPECT

Donderdag 13 mei 2021

Wie Homeopathie wil vorm geven en bedrijven vanuit de diepste roots van de Homeopathie, werkt geen dag of nacht zonder het gegeven van Respect-vol-medeleven!

Momenteel, in deze test-rijke-opkomende maatschappij is het belangrijk om Respect te blijven hebben voor jouw eigen mening, zonder het Respect voor de mening van een ander te verliezen.

In de Homeopathie mag er altijd een keuze zijn, hoe iemand haar of zijn leven wilt invullen en de keuzes die daarbij passend voelen en zijn. Dit mag ook gelden voor diegene die de Homeopathie praktiseert en het uitdraagt.

Respect heeft ook te maken met achting hebben voor, wat ik vrij zou willen vertalen met: WAARDERING, EERBIED, AUTORITEIT en BESEFFEN HOE BELANGRIJK ZIJ, HIJ, HET eigenlijk is!

Uiteindelijk gaat het over bewust-zijn hoe jij met Respect naar jezelf en die ander om wilt gaan.

Het Leven laat ook zien, dat alles wat je als mens kan ondernemen vanuit Respect-vol-medeleven, niet of heel vaak niet gezien kan worden! En soms juist wel!

Ik deel graag deze Triad, een Keltische wijsheidsspreuk in drie delen, met jullie!

Er zijn er DRIE welke de volledige achting niet altijd aan hen kan worden geschonken:  de eerste  zijn de Ouders,  de tweede is een goede Leraar en de derde zijn de Goden.

De geschenken die we hebben ontvangen van de Godheid, van onze Leraren en onze Ouders kunnen niet worden gekwantificeerd en hun invloed op toekomstige generaties kan niet worden gekend.

Als jij een Ouder of een Leraar bent, verwacht dan niet altijd, dat jij in dezelfde mate zal worden beloond als wat je hebt gegeven. Het is voldoende om te WETEN dat jouw gaven ONMETELIJK zijn!

Tenslotte, Onmetelijk, Eindeloos, Onbegrijpelijk, Onbeperkt en Oneindig Groot!

Ik wens iedereen een onmetelijke, mooie en respectvolle week toe.

Warme groet,

Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).