Homeopathie en………..Delen is echt Samen Helen

Donderdag 6 mei 2021

Dagelijks mag ik getuige zijn van mensen in vele vormen van situaties en diverse leefomstandigheden die zich in het Coronagebeuren alleen en verlaten voelen.

Homeopathie is een geneeskunst die zich richt op elke menselijke vraag met welk gevoel of emotie dan ook, zonder oordeel laat staan een veroordeling.

Zoals eten, drinken, slaap, intimiteit, rust, veiligheid, koestering is DELEN en AANRAKEN een oerbehoefte en fundamentele behoefte van mens en dier.

Het is werkelijk niet gezond als wij als mensen elkaar niet meer aanraken, omhelzen, knuffelen, kussen. Delen en aanraken is net zoals de boven beschreven behoeftes een eerste LevensBehoefte!

De huidige maatschappelijke, nationale en internationale, global- ontwikkelingen gaan in een rap tempo van Samen naar Apart. Van Verbinding naar Separatie. Van Vriend naar jij bent mijn Vijand.

Dagelijks luister ik in mijn homeopathische praktijk naar de velen vormen van HuidHonger, die kleine en grote mensen hebben! Vrienden verliezen elkaar, gezinnen en families raken verdeeld, relaties en huwelijken schudden en struggelen.

Elke dag opnieuw kunnen wij kiezen voor……. Elke dag opnieuw kunnen wij afwegen…. wat is werkelijk belangrijk. Elke dag opnieuw kunnen we iets toevoegen aan Delen en Helen of aan Scheiden en Lijden.

Dagelijks vraag ik mensen, afgestemd op ieders belevingswereld “Wat heb jij nodig om je Vrij, Blij, Gezien, Erkend, Gehoord te voelen?

Hoe lang willen mensen elkaar niet blijven aanraken, samen iets delen, uitwisselen, ontmoeten en dus het Leven leven? Virussen blijven bestaan, hoe wij als mensen er mee om willen gaan, is de vraag voor ieder persoonlijk! Echter willen wij onze kinderen en kleinkinderen op laten groeien in een aanrakings-arme en huidhongerige maatschappij?

Homeopathie is een empathische en compassie-volle GeneesKunst want HELEN begint in JEZELF niet buiten JEZELF. Zo kan HELEN het DELEN worden en is DELEN ook het HELEN. Een prachtig gegeven wat ik iedereen toe wil wensen, elke dag weer!

Zonnige groet,

Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).