Homeopathie en ………….ZorgZaam Zijn

Donderdag 4 maart

In de Homeopathie en zeker in de oorspronkelijke of klassieke vorm van Homeopathie komt de mens of het dier altijd op plek ÉÉN. Dit is ook het bijzondere aan klassieke homeopathie, het oog, het hart, het verstand en de Ziel van de  klassiek homeopathische therapeut(e) heeft zorgzaamheid!

Als ik het woord ZORGZAAMHEID uitspreek komen er andere woorden in mijn gedachten, die in mijn  praktijk, hoe ik wil werken, essentieel zijn. Toewijding en trouw, ijver en inzet,  zorgvuldigheid en eerbied, overgave en rebalancering.

Een belangrijk gegeven vind ik: zorgzaam kunnen en willen zijn voor die ander, heeft voor mij als basis zorgzaam willen zijn voor mijzelf.

Zorgen voor je unieke, bijzondere en authentieke Zelf vraagt steeds om te voelen en te onderzoeken en te kiezen wat passend voelt en weet!

Als ik kijk naar de wereld om mee heen dan vraag ik mij wezenlijk af hoe ZORGZAAM wij willen zijn voor elkaar? De huidige psychologische “oorlogs”-voering met als basis de ANGST en deze steeds in stand houden en in herhaling brengen heeft voor zoveel mensen diepe gevolgen. Veel mensen zijn moe, jongeren zijn gesloopt, voelen zich gesloopt door het niet zorgzame CoronaBeleid.

Psychologische oorlogsvoering is een vorm van machtsmisbruik en tevens een mindgame.

Ons DENKEN-DOEN-VOELEN-ZIJN heeft te maken met een bewuste keuze met creatiekracht.

Hoe belangrijk is het om als wijze bezielde MENS te dienen en je krachten dienend te gebruiken door trouw te zijn aan jezelf, het lef hebben om dit ook uit te spreken, verbinding en ÉÉNHEID te stimuleren, bereid zijn om NEE te zeggen en degenen die MACHT misbruiken niet dienstbaar te zijn.

Duidelijk mag zijn dat steeds wie macht uitbuiten een bodem nodig hebben van angst. Het systeem heeft ANGST nodig bij ons, onze bevolking, om de eigen realiteit, de eigen agenda vorm te geven.

De Volkskrant en Die Welt in Duitsland geven berichtgeving over de wetenschappers die samen met de politici en de media bezig zijn geweest en nog steeds om angst te zaaien en hun eigen realiteit in creatie te zetten.

Deze ANGST kun je als het aangereikt wordt aanpakken of de keuze maken om het niet aan te pakken. De keuze om de ANGST niet aan te pakken is echt iets anders dan weglopen voor en met de ANGST.

De keuze om de ANGST niet aan te pakken is een vorm van bewust-zijn, het is het begrip dat als je het  MUISJE steeds de KAAS blijft aanbieden, het MUISJE steeds zal terugkomen. Dus als je het MUISJE de KAAS niet meer aanbiedt dan……….komt er RUST.

Om psychologisch te kunnen blijven intimideren, indoctrineren ( via bv de propagandaspotjes) en manipuleren is de ANGST als fenomeen een noodzakelijkheid. Als wij niet dienstbaar zijn aan  het plan of gedachten van een systeem of overheid door die ANGST niet over te nemen dan kan het bewust-zijn, het wakker worden en gebruiken van common sense en feiten een weg vinden.

Belangenverstrengelingen, hidden agenda”s, niet-zorg-zaam-heid, dwingende maatregelen, het afbrokkelen van machtsmisbruik kan dan aan het LICHT komen.

ZORGZAAMHEID is voelen, aanvoelen en begrijpen wat werkelijk nodig is. Zorgzaamheid is DIENSTBAARHEID in een liefdevolle, helder en wijze overview.

ZORGZAAM-ZIJN geeft mensen dankbaarheid, vreugde, verbinding en heel veel zegen. Het maakt dat ons hormoonsysteem een boost van ENDORFINE, een lichaamseigen hormoon aanmaakt. Dit hormoon geeft een gevoel van GELUK. Endorfine maak je in je lichaam aan bij bepaalde omstandigheden zoals, sporten met een flinke workout, huid-op-huid-aanraking, knuffelen, lachen, compassie en passie, daglicht, meditatie, pure LIEFDE! Wauw, wat een natuurlijke toevoegingen die ons immuunsysteem zeer goed doen!

Ik wens iedereen een uitgebalanceerde, zorgzame en liefderijke week toe!

Warme groet,

Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).