Homeopathie en VirusWaarheid

Dinsdag 13 oktober 2020

 

Beste allen,

De Herfst is volop in gang, overal zijn bladeren, kastanjes, eikels, hazelnoten en beukennootjes te vinden. Stortregens en waaiwinden, de tijd van de Donkere Dagen is aangebroken! Dit is ook de tijd waarin bepaalde virussen zich heel comfortabel voelen en “op reis gaan”. In dit jaargetijde gaan de virussen vooral op reis naar de neus-oor-keelholte en het luchtwegsysteem. Vormen van verkoudheid en griep zijn dus aan de orde van de dag. In de Herfst is er vaak veel verkoudheid, wat kan optreden door het Rhinovirus. In de Winter, zo in de maanden november, december en januari heeft het Influenzavirus in de vorm van mildere en heftigere griepvormen de hoofdrol. In de vroege Lente, in februari, maart en april is het Coronavirus meer aan de orde. In de Herfst en de Winter zijn veel mensen gevoelig voor de virussen die verkoudheid en griep kunnen veroorzaken. Wat is de rede hiervoor?

 

In de Herfst en de Winter gaat de cv of houtkachel aan! In veel binnenruimten, op het werk, school, kantoren, publieke ruimten en thuis zal de lucht veel droger worden. Een droge lucht maakt dat de minuscule druppeltjes of aerosolen langer blijven circuleren. Virussen hebben een “opstapje” aan deze aerosolen. Doordat we als mensen in deze tijd meer binnen dan buiten verkeren is de kans groter dat de aerosolen met de virussen veel makkelijker in onze luchtwegen belanden.

Dit is het eerste deel van mijn verhaal. In de Homeopathie noemen we dit de AANLEIDING. Voordat ik het tweede deel vertel, de OORZAAK, deel ik graag eerst nog een deel over het LEVEN van het VIRUS!

 

 

Virussen zijn namelijk “niet LEVENDE deeltjes genetische, in een schilletje verpakt materiaal”. Dit ingepakte genetisch materiaal bestaat uit DNA of RNA of uit beiden. DNA en RNA kan zich alleen vermenigvuldigen als het op de passende of juiste LEVENDE CEL van een gastvrouw of gastheer beland! En de MENS kan dan een heel belangrijke Gastvrouw of Gastheer zijn. Ons menselijk celmateriaal bestaat uit BOUWSTENEN. Alleen in ons lichaam met de BOUWSTENEN die zich in de cel bevinden kan het virus zich reproduceren! Het is belangrijk dat we begrijpen dat een virus zich überhaupt niet kan vermenigvuldigen buiten een menselijk of dierlijk lichaam. Er zijn altijd BOUWSTENEN nodig om nieuwe virussen te laten ontstaan, die vervolgens weer verder zoeken naar een passende Gastvrouw of Gastheer. De BACTERIE is een ander verhaal. Deze kan zich op die vieze zakdoek prima vermenigvuldigen en heeft die mens niet zo nodig!

Terug naar de OORZAAK, het virus heeft dus die juiste CEL nodig om verder te kunnen “reizen”

Virussen lopen, rennen, kruipen of sluipen niet! Ze reizen door het lichaam op een bepaalde manier. Deze manier van verplaatsen is beschreven door emeritus hoogleraar, epidemioloog en arts Menno Jan Bouma.

De wijze van “reizen” en “inbreken” hebben een verbinding met elkaar en zijn in drie groepen te verdelen.

*De Flyers, reizen door de kleine druppels die de ene mens “produceert” tijdens het praten, lachen, zingen, niezen en hoesten. Een ander mens ademt deze in en zo komt het virus verpakt en wel in het super-kleine druppeltje in het luchtwegsysteem terecht. Daar kan het virus, mits het een passende bouwsteen vindt, zich vermenigvuldigen. Deze zogenaamde HoogVliegers hebben gewoon mazzel! Want in de droge lucht blijven de aerosolen langer hangen en “vliegen” deze virussen zo langer rond dan nodig! VENTILATIE is dus heel belangrijk, na een avondje heerlijk bij de houtkachel! Bij de HoogVliegers komt het ook aan op je eigen immuunsysteem, hoe sterk ben jij om die “inbreker” geen poot om op te staan te geven? De Flyers zijn onder andere het Corona virus Covid 19, het Rhino en Influenzavirus.

*De Survivors “lenen” voedingsstoffen om zo de weg naar binnen te “reizen”. Dit soort virussen overleven soms onze zure maagsappen en vinden een fijn plekje in ons darmsysteem waar dan het vermenigvuldigen kan beginnen! Menig van deze virussen kunnen door de hoge mate van het maagzuur niet overleven. Deze virussen “reizen” via onze handen vooral na een toiletbezoek. Door aanraking van… worden ze verder meegenomen via de handen van een ander mens. De nieuwe Gastvrouw of Gastheer “brengt” het virus verder via handen, voorwerpen, voedsel naar de mond en het verdere maagdarmsysteem. Zo ontstaat de Gastro-Enteritis, een virale of bacteriële ontsteking van de slijmvliezen van de maag, dunne en/of dikke darm. Het Rota-virus is vaak bij kinderen en het Noro-virus bij volwassenen de aanleiding. De Salmonella en de Shigella ( met name in het buitenland ) spelen de rol op het bacteriële vlak. Als parasiet is het de Entamoebe Histolyca die als survivor hier een rol vervuld.

Een gezond-verstand HYGIËNE is dus heel belangrijk door handen te wassen na toilet-bezoek en deurklinken te reinigen.

*De Opportunists zijn de “INBREKERS” die wachten op een open deur. Zoals het woord al zegt zijn dit de avonturiers, de meelopende virussen! De open deur is het kunnen “binnen dringen” via een huidopening. De situatie is dat dat er een direct contact is met zaadvocht, vaginale afscheiding, sperma of bloed van de ene mens met de andere mens.

HIV of het human immunodeficiency virus  kan de aanleiding zijn( als onderdeel van de SOA”s, seksuele overdraagbare aandoeningen ) waar vanuit AIDS, acquired immune deficiency syndrome kan ontstaan. Dit virus is een voorbeeld van een grote inbreker. Heel belangrijk om met de Opportunists om te gaan zijn een GOEDE NIET ONDERDRUKKENDE WONDVERZORGING, BESCHERMD EN VEILIG VRIJEN, GECONTROLEERDE BLOEDPREPARATEN, VOORSCHRIFT EN GEBRUIK VAN STERIELE INJECTIENAALDEN.

En dan… hoe ga jij als mens en jouw lichaam om met het item VIRUS?

 

Virussen zijn zo oud als de mensheid zelf. We leven met hen, in en buiten ons lichaam. We hebben onze natuurlijke bescherming door onze huid, met een snel herstellend vermogen. Ons maagsap is zuur om zo het virus de pas af te snijden. Als mens bezitten we een arsenaal aan zeer ingenieuze verdedigingsmechanismen. Onze tonsillen, de keel en neusamandelen zijn onze POORTWACHTERS! Zij wachten de INBREKERS op en vormen een verdedigingslinie. Wanneer nodig produceren zij een reactie in de vorm van een ontsteking en een koorts om afvalstoffen te verbranden en geen kans te geven. Chronisch ontstoken keelamandelen vertellen iets over de weerstand van degene in kwestie en haar of zijn algemene energie, vitaliteit en immuunsysteem. Homeopathisch zijn dit soort chronisch situaties zeer goed te begeleiden. De oplossing ligt mijns inziens niet in het verwijderen van de amandelen, dit is juist de POORT open zetten en kunnen virussen en bacteriën nog veel makkelijker inbreken. De trilhaartjes en de cellen die de afweer in werking zetten zijn fenomenaal. De virussen vooral die in de grotere druppels worden opgevangen door de trilhaartjes en geëlimineerd. De virussen die “reizen” in de aerosolen hebben meer kans om door te glippen en zo te kunnen afdalen in het luchtweggebied. Echter als jouw lichaam, dus jij, niet alleen jouw neus, mond-keelholte in balans zijn zal er een reactie zijn die maakt dat de inbreker niet verder kan met inbreken!

Een volgende keer zal jouw verdedigingsmechanisme de inbreker herkennen en nog sneller en efficiënter reageren. Zo bouw jij balans, vitaliteit, levenskracht en positieve weerstand op. Dus IMMUNITEIT!

Als je als mens “connect” met een virus ontstaat er een natuurlijke manier van je eigen verdedigingsmechanisme om immuniteit  op te bouwen. Het kennismaken met…. verbinden….geeft de kans om jezelf in weerbaarheid op te bouwen. Het hoeft niet zo te zijn dat er ziek-zijn ontstaat, jij en je lichaam “zoeken “ juist een manier om op natuurlijke wijze met het virus om te gaan. Homeopathie kan hier prima in ondersteunen door een meest passende constitutionele remedie inzetbaar te maken.

Hoe meer mensen op natuurlijke wijze zich uit-een-kunnen-zetten-met-het VIRUS, hoe sneller een kwalitatieve groepsimmuniteit kan ontstaan. Het VIRUS kan zich minder verspreiden als er geen aantrekkelijke, lees gevoelige GastVrouwen en GastHeren meer voorradig zijn. Zo kan er een natuurlijke vorm van bescherming worden gegenereerd voor mensen met een minder sterk of gevoelig immuunsysteem. Even geleden schreef ik het nodige betreffende de PCR-test. Opnieuw mag duidelijk worden dat in het licht van dit verhaal over VirusWaarheid, de test laat zien of iemand al eerder met een deel DNA of RNA of beide heeft kennis gemaakt. Deze test geeft geen info over het item “besmetting” of ziek zijn, want daar is een serologisch onderzoek voor nodig en  wordt gekeken of er antigenen (eiwitten van micro-organismen) en/of antistoffen hiertegen in het bloed voorkomen. Na een infectie kan het aantal antistoffen in  het bloed toenemen.

Mijns inziens is het woord BESMETTING niet in verhouding tot wat er uiteindelijk gemeten wordt in de PCR-test.

Besmetting wil zeggen: ziek worden door contact met  ziekmakende BACTERIËN!

Blootstellen aan ziektekiemen, overbrengen van LEVENDE ziekteverwekkers van de ene naar de andere plaats, ongewenste aanwezigheid van …………..

En dan……DUURZAME en WIJZE zorg voor je eigen LEVEN en IMMUUNSYSTEEM door:

*Gun jezelf dagelijks Vit LGPV, Liefde, Geluk, Positiviteit en Vertrouwen.

Liefde voor jezelf in een gezonde vorm van eigen liefde, stimuleert de onvoorwaardelijke liefde voor alle wezens, inclusief JIJ om je heen! Begin bij jezelf, maak de keuze om niet te projecteren op wie of wat dan ook, beleven en vergeven is essentieel.

Geluk in de kleine ontmoetingen, het woord een gebaar, kies voor ontmoeten en verbinden. Los de en/of je eigen “huidhonger” op door in verbinding en ontmoeting te blijven. Geniet van het lied van de merel, de vlucht van de ganzen, de regen op de ruiten en de wind in de bomen. Ga de Natuur in, adem uit en in en leef.

Positiviteit is de kracht om te blijven bij je mooie Zelf. Volg je eigen Stroom met respect voor die ander. De spiraal van positiviteit schept vrijheid en energie. Jouw kracht kan dan stromen en heel veel bewerkstelligen, onder andere is deze positiviteit een aanwinst voor je eigen immuunsysteem en vitaliteit.

Vertrouwen is gaan staan voor wie je bent, ondanks wat of wie dan ook. Vertrouwen is in de basis steeds weer kiezen voor wie jij werkelijk wilt zijn of worden. Vertrouwen is ego-vrij en liefde-rijk.

*De Flyers zijn de vorm van virussen in de herfst en de wintertijd dus laten wij als mens het hen niet comfortabel maken!
*Verminder de AEROSOLEN door VENTILATIE, frisse , vochtige buitenlucht is een goede beschermer tegen de droge warme binnenlucht en zal de hoeveelheid aerosolen doen verminderen. Gebruik dus het element LUCHT om te reinigen en te laten doorwaaien. Dagelijks je huis laten “doorwaaien” een half uur tot drie kwartier. Tevens werkruimten, kantoren, scholen, vooral de klaslokalen! Gebruik ook het element LUCHT om jezelf te ventileren, ga wandelen, fietsen, tuin zitten, maanlicht-badjes nemen, kortom stay outside!

*Geniet van duurzame, het liefst biologische of biologische-dynamische voeding. Verminder of neem geen suikers, zij geven even een boost echter daarna doet het je energie geen goed. Suikers zijn ook de “snoepjes” voor bacteriën, de bacteriën floreren erbij.

*Daar waar mogelijk geniet van het zonlicht, door omzetting van de Vit D versterk je je immuunsysteem. Ook een uitgebalanceerde suppletie van Vit C en D kan een ondersteuning zijn. Floradix- Kruidenelixer van Salus, zowel voor kinderen als volwassenen is fantastisch.

*Schenk je zelf en je lichaam voldoende kwalitatieve nachtrust. De uren voor middernacht tellen dubbel als opbouw en herstel van het lichaam. In deze bijzondere tijd is mentale en psychische rust van veel belang, wat en wanneer wil jij aan info opnemen en verwerken?! Wat aan info geeft onrust, angst, irritatie of frustratie? Wat brengt rust, positiviteit en vertrouwen in je zelf en jouw eigen unieke Kracht?!

Ik wens iedereen een heerlijke Herfst met veel genieten,

Warme groet,

Lia.

 

 

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).