Homeopathie, vaccinaties en de kracht van kinderziektes

Woensdag 7 oktober 2020

Vaccinatie is een methode om de mens niet meer vatbaar te maken voor een bepaalde ziekte. De vaccinatie dient als ‘training’ van het afweersysteem tegen bepaalde infectieziektes. Hiervoor gebruikt men een vaccin.

Er zijn verschillende soorten vaccins:

  • Vaccins met verzwakte levende organismen, zoals het poliovaccin en buiktyfusvaccin
  • Vaccins die bestaan uit (delen van) gedode organismen
  • Vaccins die uit de echte ziekteverwekker bereid zijn, zoals difterie
  • Vaccins die synthetisch bereid zijn door middel van genetische manipulatie, zoals hepatitis B

Vaccins bevatten stoffen met bekende E-nummers. Geen van deze stoffen zijn van nature aanwezig in ons lichaam. Voor de vaccinproduktie worden cultuurbodems en stoffen gebruikt. Type cellen van cultuurbodems zijn kippenembryo’s, vero-cellen, gistcellen, insectencellen, aluminiumhydroxide /aluminiumfosfaat, thiomersal (dit is een kwikverbinding).

De vaccins bevatten ook inhoudsstoffen, zoals o.a. formaldehyde, mannitol, sorbitol, neomycine, streptomycine, tetanustoxoïde, natriumicarbonaat, thiomersal en ingespoten lichaamsvreemd squaleen/combi met de cocktail MF-59.

Het vaccin komt meestal meteen in de bloedsomloop terecht. Het valt dan uiteen in bacteriën-, virussen of toxinen. Dit zijn de de anti-genen. Zij moeten onze witte bloedlichaampjes (de verdedigers en opruimers bij een infectie) aanzetten tot het produceren van anti-lichamen. De bedoeling van de anti-lichamen is, dat zij in verdediging komen, als zij dezelfde anti-genen herkennen op een later tijdstip. De weerstand die men op een kunstmatige manier tracht op te bouwen wordt immunisatie genoemd. Het vaccin wordt ingespoten of via de mond genomen. Er is passieve en actieve immunisatie te onderscheiden. Bij de passieve vorm (inenten) krijgt iemand afweerstoffen ingespoten, die afkomstig zijn van andere mensen of dieren. Bij de actieve vorm (vaccinatie) wordt iemand aangezet middels een vaccin om op een kunstmatige manier afweerstoffen zelf te gaan produceren.

VACCINATIES VOOR DIEREN

In de veterinaire praktijk worden er ook vaccinaties gegeven. Bij de kat zijn dit de vaccins betreffende de kattenziekte en de niesziekte.
Bij de hond zijn dit de vaccins betreffende het parovirus, hondenziekte, ziekte van Weil, hepatitis contagiosa canis en de kennelhoest.

A purebred Border Collie dog without leash outdoors in the nature on a sunny day.

 

 

 

DUURZAME SUPPORT VAN HET VERDEDIGINGSMECHANISME

Immuunsysteem komt van het latijnse immunis. Dit wil zeggen ‘vrijgesteld van indringers van buiten, bescherming tegen indringers van buiten’. Ons immuunsysteem geeft niet alleen bescherming tegen bacteriën, virussen en parasieten, het zet zich ook in om ons te ondersteunen in het elimineren van allerlei afvalstoffen, zieke lichaamscellen en kankercellen. Jouw immuunsysteem is aangeboren en heeft ook een verworven deel. Vanuit de visie van de klassieke homeopathie willen we de levenskracht (immuunsysteem) van elk kind, elke volwassenen en elk dier stimuleren en versterken. Gezonde, liefst biologische voeding, een levensstijl in balans en harmonie  met voldoende rust en ritme geven het immuunsysteem een enorme support.

POST VACCINAAL SYNDROOM (PVS)

De klachten en symptomen kunnen direct na vaccinatie ontstaan, maar ook weken, maanden of jaren later. Toch is het voor de diagnose van belang te weten wanneer er gevaccineerd is, welke vaccinatie er is gegeven en of er sindsdien nog andere vaccinaties zijn toegediend. Wanneer de klachten na of vlak na een vaccinatie zijn begonnen, is het van groot belang door middel van het eerste consult en de info vanuit de levensbiografie, serieus de diagnose van PVS te overwegen. Klassieke homeopathie is een duurzame geneeswijze, die volledige ondersteuning kan bieden in het transformeren van klachten na een vaccinatie. Ook hier is het persoonlijk en holistisch werken voor mij een uitgangspunt.

 

DE KRACHT VAN KINDERZIEKTES

De kinderziektes, zoals mazelen, rode hond, roodvonk, de zesde ziekte, difterie, de bof en kinkhoest hebben elk hun eigenheid. Sommige kinderen worden flink ziek tijdens het krijgen van een kinderziekte. Andere kinderen hebben betrekkelijk weinig klachten. De ervaring leert, dat kinderziektes een boodschap hebben. De kinderziektes kunnen het kind helpen zich verder te ontwikkelen, verder te incarneren en nog meer ‘thuis te komen’ in hun eigen lijf/lichaam.
Het kind kan er aan groeien door zich uit een te zetten met de betreffende kinderziekte, die meer brengt dan ziektesymptomen. De koorts die vaak gepaard gaat met kinderziektes is helend, tenzij het geen productieve koorts meer is en meer energie gaat vragen en uitputting geeft. Koorts is geen ziek-zijn, maar een reactie van het lichaam. De lichaamstemperatuur gaat omhoog om zo afvalstoffen te elimineren. Koorts begeleiden (zonder het te onderdrukken) is van grote waarde voor de ontwikkeling van een natuurlijke weerstand en levenskracht. Met klassieke homeopathie is het begeleiden van kinderen met een kinderziekte goed mogelijk, ook in acute situaties.
Het is mijn ervaring dat kinderen zich voortdurend ontwikkelen aan een kinderziekte. Datgene wat het kind nodig heeft om los te laten en verder te ontwikkelen, zowel fysiek, energetisch, psychisch als spiritueel, is een onderdeel van de kracht van de kinderziektes. Begeleiding van het kind hierbij en informeren van de ouders/verzorgers (ook over complicaties) is van groot belang. Door het kind de kinderziekte in vertrouwen te laten doormaken, geef je het een unieke ontwikkelingskans. Zo kan het kind groeien tot de jong volwassen mens, daarin haar of zijn potentieel volledig benuttend.

 

 

 

MEER INFORMATIE

Boeken

  • Document RVP vaccins 2012 van Désirée L. Röver, medisch research en wetenschaps-journalist
  • “Vaccinatie. Het einde van een mythe” van Vera Scheibner, uitg. Lemniscaat ISBN 90-5637-139-8
  • “A shot in the dark” van Harris L. Coulter en Barbara Lee Fisher, uitg. Avery Publishers ISBN 0-89529-463-x
  • Kinderspreekuur van Michaela Glöckler en Wolfgang Goebels uitgeverij Christofoor

 

Voor vragen mail of app mij gerust : klassiekehomeopathie.liaopstaldees@chello.nl of 06-12282854

Hartelijke groet, 

Lia.

 

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).