Homeopathie en het Verhaal

Donderdag 3 september 2020

*Het Verhaal*

Op een donkere avond als de harde striemende regen neervalt en weer opspat tegen de randen van de stoep, loopt een naakte vrouw door de straat. De straat met wat bomen aan beide zijden straalt een wat verlegen vriendelijkheid uit. Nog meer donkere wolken pakken zich aan de hemel samen als in de huizen wat lichtjes aangaan. In de straat staan zeven huizen, enkele grenzen aan elkaar en een paar zijn vrij gebouwd. De vrouw is totaal naakt en de vele regendruppels lopen met straaltjes langs haar mooie volle lichaam. De vrouw belt bij het eerste huis aan, als er opengedaan wordt is er schrik op het gezicht van de bewoonster en zij smijt de deur met een harde knal dicht. De vrouw belt bij het tweede huis aan en ook daar wijst men haar de deur. Zo vergaat het haar ook in de huizen die daarna volgen. Tenslotte belt de vrouw aan bij het laatste huis. De deur gaat open en in de deuropening staat een prachtige stralende vrouw. Ze draagt een magnifiek mooie jurk in verschillende kleuren en de kwaliteit van de stof accentueert haar slanke rijzige gestalte. Haar stem is warm en invoelend: Ach mijn lieve vrouw, wat sta je daar zo naakt, koud en nat in deze storm en regen. Kom toch binnen, dan kan ik naar jouw verhaal luisteren en dan kun je een mooie warme jurk uitzoeken. Samen kiezen ze uit de kledingkast van de uitnodigende vrouw een schitterende jurk. De haren worden verzorgd, een make-up met natuurlijke en verfijnde kleurennuances wordt opgebracht. Ondertussen luistert de gulle schenkster naar het verhaal van de nu ondertussen aangeklede vrouw. Haar ervaringen van deze avond, hoe deuren opengingen en weer dicht vertelt ze met enige terughoudendheid.  De heerlijke warme maaltijdsoep met verse groenten en kruiden geven haar een dankbaar gevoel. Als ze klaar zijn zegt de gulle schenkster: En nu is het tijd om opnieuw langs de deuren te gaan ook al regent het nu nog zo hard. De vrouw in haar schitterende jurk staat op en verdwijnt in de stromende regen.

Aangekomen bij het eerste huis belt ze weer aan. De deur gaat open en van de verschrikte bewoonster is niets terug te zien. Ach lieve vrouw, wat sta je daar toch koud en nat in jouw schitterende jurk. Kom toch binnen, dan kun je je wat drogen en weer warm worden en luister ik ondertussen naar je verhaal. De naam van de vrouw, naakt, koud, verregend, afgewezen verwelkomd, gehoord, verzorgd, gekleed en daarna weer verregend is *De Naakte Waarheid*.

In mijn homeopathische praktijk is er het nodige aan naakte en versluierde Waarheid. De naakte Waarheid is soms niet te verdragen, te veel, te confronterend, te pijnlijk, te spiegelend. Dan laat het Leven zien, dat de verregende VROUW eerst een schitterende jurk heeft aan te trekken, voordat zij binnen gelaten kan worden om vervolgens deze schitterende jurk uit te trekken om de volle en mooie Waarheid een kans te geven van BestaansRecht.

Een warme Herfstgroet,

Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).