Homeopathie en aandacht

Donderdag 27 augustus 2020

In de homeopathische praktijk is luisteren, laten gebeuren, intunen, leren en gezonde in balans-zijnde aandacht geven van groot belang. Ontmoeten geeft namelijk verbinding, verbinding geeft de veiligheid om te delen, vanuit het delen kan er een uitwisseling komen. Vanuit de uitwisseling kan de vraag worden gesteld: wat heb je nodig en hoe voel en denk je dit voor jezelf te kunnen genereren afgezien van een voorschrift van een homeopathische remedie?

Aandacht geven is de bereidheid om die ander volop de ruimte te schenken om haar of zijn verhaal te laten vertellen.

Aandacht vragen is een diep verlangen om gehoord en uiteindelijk gekoesterd en erkend te worden.

Aandacht geven en aandacht vragen kunnen beiden op veel verschillende manieren gebeuren.

Soms zijn er ontmoetingen waarin mensen onvoorwaardelijk kunnen luisteren.

Soms kunnen mensen luisteren met oren, waar het in en uit gaat. Het hart en de ziel kunnen dan moeizamer betrokken en verbonden zijn met……… die mens die aan het vertellen is.

Mensen kunnen aandacht vragen vanuit een verlangen om verder te groeien op het Pad van Ontwikkeling. Soms zijn er ook situaties dat mensen niet vervuld kunnen raken met de aandacht die al gegeven wordt, de weg om aandacht te ontvangen lijkt dan eindeloos.

Juist dan is het belangrijk voor elk mens om de meest passende vorm van aandacht die nodig is in beeld te krijgen. Levenservaring, diepere wijsheid, therapeutische skills, psychologische kwaliteiten, zelfkennis en groeiontwikkeling van de homeopathisch therapeut(e) en de Liefde als basis zijn juist dan belangrijk voor transformatie en heling.

In het ziek worden en zijn ligt ook de uitdaging en uitnodiging om vanuit een “beginklacht” naar de andere diepere levels in jezelf te kijken. Daarin zijn de items  schuld, projectie, loslaten en gelatenheid vaak bijzondere uitdagingen en leermomenten.

Zo mogen Kennis, Kundigheid, Ervaring, Invoelend Vermogen, Praktisch Handelen, Bereidvaardigheid, Veiligheid en Liefde altijd weer samenkomen als een basis en zegen voor herstel in welke vorm dan ook. Zo kan en mag AANDACHT een AANRAKING worden van elke unieke mens of elk uniek dier.

Ik wens iedereen een aandachtsvolle week, voor jezelf en naar anderen toe.

NaZomerse groet,

Lia.

 

 

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).