Homeopathie en Mede-Mens zijn

Donderdag 18 juni 2020

Beste allen,

Vanuit de klassieke of oorspronkelijk vorm van  homeopathie werken en leven we vanuit het begrip van de totale en unieke mens. De basisgedachte is de kracht en het zelf genezend vermogen van elke mens. Het bewustzijn over het “Wonder van het Leven” dat zich laat zien in elke mens. Dit is in mijn beroep en in mijn praktijk een steeds terugkerend gegeven. Gezondheid en ziek-zijn hebben alles te maken met verbondenheid met jezelf en anderen om je heen. Vanuit de dierenwereld kunnen we leren wat het wil zeggen om een werkelijke verbondenheid met elkaar te hebben. In grondbeginsel is er een verlangen van elk mens zich te kunnen en mogen verbinden met anderen om haar of hem heen. Elk mens is uniek, ongelooflijk mooi, complex en bijzonder. Daarom mogen wij als mens respect hebben , beginnend  voor jezelf en ook een gezonde eigenliefde, ook beginnend bij jezelf. Als we dit hebben geleerd en plek weten te geven, kunnen we dit schenken aan alle wezens om ons heen. Schenken aan andere mensen, ook al hebben zij een andere visie op bepaalde situaties of levensvragen, aan de dieren, aan de bomen, bloemen, aan deze Aarde zelf.

Respect mag ook betekenen vrijheid van denken en doen, een visie hebben en dit benoemen.

Mede-Mens zijn en blijven kan mijns inziens als we het kostbare geschenk van VRIJHEID koesteren en beschermen. VRIJHEID van wie je bent als mens, VRIJHEID van meningsuiting, VRIJHEID om in regie te zijn en te blijven betreffende jouw eigen lichaam en wat jij wel of niet wilt en VRIJHEID om andere mensen te ontmoeten vanuit werkelijke verbinding. Deze grondrechten kun je vinden in de Nederlandse GrondWet o.a. in artikel 7, 8 en 11!

Dit alles heel praktisch en concreet vertaald: ongelooflijk, unieke, bijzondere en mooie mensen verlangen naar ECHT, WEZENLIJK, BEREIKBAAR, LICHAMELIJK, OPRECHT en PUUR contact. Aanraken is één van onze basis levensbehoeftes. De “HUIDHONGER” in Nederland staat momenteel niet op een 10 wel op een 11! AANRAKEN maakt dat we als mensen tot ONTMOETING komen. AANRAKEN maakt dat we ons immuunsysteem verzorgen en ondersteunen. AANRAKEN maakt dat we groeien in vertrouwen, genieten en ervaren dat LIEFDE kan en mag beginnen met ook die belangrijke lichamelijk AANRAKING.

 

AANRAKING is de betovering die ligt tussen de ONGEKENDE SCHOONHEID van het LEVEN……en de MAGIE van het LEVEN.

Ik wens iedereen,  die kan gaan en gaat, naar de MANIFESTATIE  op zondag 21 juni in Den Haag een prachtig, vredig en geweldloos ontmoeten met jouw Mede-Mens toe.

Een MANIFESTATIE is het bij elkaar komen van een groep mensen om anderen hun standpunt duidelijk te maken vanuit een ik-boodschap. Dit :

  • om te vieren dat we als mens al VRIJ zijn.
  • om te erkennen dat wij al RECHT op medische VRIJHEID hebben.
  • om te verbinden en te ontmoeten en zo Mede-Mens te zijn.

 

Warme groet,

Lia

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).