NatuurVrouw organiseert: ‘Koester je prachtige Zelf’

Woensdag 10 juni 2020

Beste allen,

De Natuur heeft naast mijn praktijk voor Klassieke Homeopathie ook mijn aandacht en liefde. Door duurzaam, oprecht en met aandacht voor de natuur zorg te dragen, zorg je voor jezelf, je dierbaren en geliefden om je heen, nu en toekomst-gericht.
Vanuit NatuurVrouw start in :
Oktober 2020 tot en met oktober 2021 de jaarcyclus ‘Koester je prachtige Zelf’. Deze cyclus van Maanvieringen staat in verbinding met het ritme in de Natuur, de kracht van de Maan, the Celtic Heritage en de kwaliteiten van vrouwelijke en mannelijke energie. In deze jaarcyclus voor vrouwen is de wijsheid vanuit het Keltisch Natuurbeleven verweven en vieren we ook de Keltische jaarfeesten. Ik geef begeleiding in de viering en rituelen hier omheen, zodat je als vrouw van uit je wijze Weten kunt genieten en ervaren.
Empower je eigen NATUURKRACHT en MAANKRACHT door kennis, beleven, doorleven, uitwisselen, doen en volop GENIETEN!
Ik nodig jou, prachtige Vrouw, hiervoor uit. In deze NatuurVrouwenCirkel ontmoet je de vrouwelijke en mannelijke krachten en kwaliteiten in jezelf en in het hele NatuurRitme en het ritme van de Maan. Een aantal vrouwen gaan met elkaar op weg en al gaandeweg vormt zich een cirkel van NatuurVrouwen. Een NatuurVrouwenCirkel vraagt om overgave en commitment, want we dragen elkaar vanuit respect en liefde. Genieten en lachen is daar ook een groot onderdeel van. In deze NatuurVrouwenCirkel staan Moeder Natuur en GrootMoeder Maan en hun krachten centraal. Het natuurbeleven buiten, creativiteit, muziek, dansen, samen rituelen vorm geven, uitwisselen, spiegelingen en samen genieten van heerlijk en duurzaam eten zijn met elkaar verweven. In deze NatuurVrouwenCirkel reik ik jou de Inner-Journey-Maker aan, die je in de vorm van een syllabus krijgt , wat geeft dat je nog meer kan verbinden met een natuurlijk ritme van de seizoenen en de elementen in je leef-werk-belevingswereld. Tijdens de cirkel leer ik je ook werken met en beleven van de kracht van het uitvoeren van rituelen. Rituelen zijn handelingen die iets wat niet zichtbaar is, zichtbaar maken. Ze helpen jou een bepaald moment of een overgangsfase in je leven te markeren. Door het ritueel kun je dat bijzondere moment nog bewuster gaan beleven. Je stapt uit onze aardse tijd naar het tijdloze en de diepe kracht die in jezelf verborgen ligt.


De rituelen bevatten symbolen met een bepaalde betekenis voor elk belangrijk moment in je leven en het dagelijkse leven. Hierin kan je jouw kracht en intentie leggen. De vier elementen AARDE, LUCHT, VUUR en WATER kunnen net zoals de vrouwelijke en mannelijk energie een bijzondere plaats krijgen tijdens een ritueel. AARDE en WATER zijn vrouwelijke elementen. De mannelijke elementen zijn VUUR en LUCHT. Op veel manieren kun jij deze polariteiten en kwaliteiten dagelijks ervaren, in de natuur, in anderen en vooral ook in jezelf. Zo kan je de vrouwelijke maankrachten en mannelijke zonkrachten beter laten samenwerken. In de seizoenen zie je deze egalitaire krachten ook terug. De Herfst en de Winter zijn iets meer de vrouwelijke seizoenen en de Lente en de Zomer de mannelijke. Toch heeft elk seizoen op zichzelf weer de vrouwelijke en de mannelijke energie. Ook daar ga ik jou kennis mee laten maken door info en praktische aanreikingen. Elke samenkomst heeft inherent aan het natuurritme, het Keltische JaarWiel en de maankracht een thema. Ik werk zelf met de benamingen van de Volle Manen vanuit het Keltische erfgoed. Deze keuze heb ik gemaakt, omdat het mijn ervaring is dat in deze kennis en overleveringen een balans is tussen de kwaliteiten en krachten van het vrouwelijke en het mannelijke.
• Inhoud van de NatuurVrouwenCirkels 2020-2021: “Koester je prachtige Zelf”
Midden in de Natuur voor alle Vrouwen, in de Lente, Zomer, Herfst en Winter jezelf en het ritme van de Natuur en de Maan beleven. Verbinding met de natuur om je heen, met lentebuien, zomerwarmte, herfststormen en winterkoude! Wat een kans en positieve uitdaging. Natuurlijk laten we onszelf niet doornat regenen of bevriezen! Wel beleven we het seizoen met het weer mee om onze veerkracht te stimuleren en te genieten van de charme van elk seizoen!


In een NatuurVrouwenCirkel gaan we werken met de egalitaire energie. Dit is de energie van het samengaan van vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten en krachten in jezelf , in Moeder Natuur en GrootMoeder Maan.
• Het natuurlijke ritme in de Natuur, het Celtic Heritage en het ritme van de Maan zijn als een rode draad door het gehele jaar verweven.
• In deze NatuurVrouwen-MaanVrouwencirkel gaan we het Keltische JaarWiel ervaren. We vieren Samhuinn, WinterSolstice, Imbolic, SpringEquinox, Beltane, SummerEquinox, Lughnasadh en de AutumnEquinox. Ook gaan we kennismaken met enkele Keltische Totemdieren.
• Deze NatuurVrouwenCirkel start oktober 2020 en we komen elke maand samen van 17.30u tot 19.30u/ 19.45u.
• Een NatuurVrouwenCirkel is maatwerk, elke vrouw is uniek.
• Een NatuurVrouwenCirkel komt samen op natuurplek met gelegenheid om een vuur te maken, het beleven van het element water en zo rituelen vorm te geven. Deze plek ligt buiten Deventer- Zutphen zo’n 10 minuten rijden met de auto vanuit beide steden. Je gaat er heen met eigen vervoer of samen carpoolen. Het parkeerkaartje van enkele euro’s bekostigt iedereen zelf.
• Op de natuurplek is alleen een outdoor-toilet, dus in de natuur! Biologische toiletartikelen zijn aanwezig.
• Een NatuurVrouwenCirkel reikt je een positieve uitdaging en beleving aan om je met elk seizoen in het buiten-gebeuren en je eigen innerlijk te verbinden.
• ‘Koester je prachtige Zelf’ bestaat uit 12 samenkomsten voor € 1080,- inclusief een syllabus met Inner-Journey-Maker voor elke samenkomst, een biologische vegan-vega avondmaaltijd in de vorm van een maaltijdsoep met brood, hummus of kruidenboter, biothee met bio-lekkers. De maaltijdsoep wordt bereid met seizoensgebonden groenten en vega-vegan ingrediënten.
• Het gehele bedrag dient voor aanvang van de NatuurVrouwenCirkel voldaan te worden. Er zijn geen restitutiemogelijkheden. Wel ontvang je natuurlijk de syllabus mocht je een keer verhinderd zijn.
• Voor elke cirkel-samenkomst krijg je een extra info-mail betreffende die avond.
• De exacte data, de locatie van de natuurplek waar we samenkomen en verdere info mail ik je na jouw aanmelding
• Voor vragen bel of mail mij gerust:
Mobiel Lia: 06-12282854 klassiekehomeopathie.liaopstaldees@chello.nl
Ik hoop samen met jou een prachtige NatuurVrouwenCirkel te gaan vormen!
Lieve groet, Lia

PERSONALIA:
Na verschillende medische studies en banen ben ik klassieke homeopathie gaan studeren. In 1993 ben ik afgestudeerd en mijn praktijk gestart. Ik werk met veel passie en ervaar de kracht van de homeopathie nog elke dag als helend en vernieuwend. Ik ben initiator van “ NatuurVrouw”, een VrouwenLeerWeg die wil leven en werken met de kracht en spiegelingen van Moeder Natuur en GrootMoeder Maan. Empowering van vrouwen en mannen door te leven in het ritme van de Natuur en met de kracht van de Maan geeft veel inspiratie. Het doorgeven en voorleven van de egalitaire verbindende kracht van de vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten vind ik dagelijks een prachtig leerproces. Harmonie en evenwicht van vrouwelijke en mannelijke energie is de basis van verbonden zijn met jezelf en met anderen om je heen. Ik geef de VrouwenLeerwegen in de vorm van coaching, counseling en empowering in vrouwencirkels, mannencirkels en Vrouw*ManCirkels. In de vrouwencirkels betreffende de natuurlijke menstruatie, het hormoonritme, de zwangerschap, de geboorte en het eerste levensjaar van het kind en de moeder. In de mannencirkels betreffende empowering van de man, de man en hormonen en de PenoPauze. Ik schrijf elke LeerWeg zelf en combineer dit met een wekelijks blog op mijn website. Ik werk met het Keltisch, Germaanse en Griekse gedachtengoed, de Jungiaanse psychologie met de arcehetypes, de Antroposofie en tevens met de magische wijsheid vanuit Druidry. Momenteel volg ik in Engeland de opleiding tot Druidess. Ik ben gehuwd en een gezegende moeder van zes prachtige kinderen.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).