Homeopathie en reis je REIS

Woensdag 20 mei 2020

Dit is de tijd van reizen, want volop staat alles op Moeder Aarde te bloeien en te stralen. In de vroegere tijden, met name in de Keltische tijd was het de meitijd waarin reizen werd begonnen. Te voet of te paard of met paard en wagen. Reizen vraagt van je om in het NU te zijn! Zeker in de vroegere tijd was oplettendheid een belangrijk iets. Hoe en waar je te voet ging of met een paard, aandacht voor het nu was belangrijk! Want ging je van het Noorden naar het Zuiden en was het Oosten eigenlijk de bedoeling dan was het te voet heel wat mijlen opnieuw “genieten”. Waarom deze tijd? De rede daarvoor was toen dat in dit seizoen het Licht nog voller en meer gaat worden. Het is en was letterlijk langer licht. Het Keltische volk dat erg verbonden was met de natuur wisten dit. Vanaf mei naar 21 juni-24 juni waarin de Zon op zijn hoogste punt staat en het MidZomer is, gaf de nodige lichtende uren om te reizen. Het is de tijd van verbinding, al reizende kom je issues , mensen, dieren en vooral jezelf tegen. Met wie wil jij je verbinden en jouw leven delen ? Wat of wie geeft jou voeding in verschillende vormen op jouw reis ? Reizen kan op verschillende manieren, fysiek, mentaal , energetisch en spiritueel. Op jouw REIS kun je als je dit wilt kiezen waar en hoe je je aandacht, je tijd en liefde wilt delen! Je zintuigen mogen voelen, ruiken, kijken en proeven. Zo kan je gaan reizen, stilstaan, bewonderen, verwonderen met een grote glimlach om je mond. Reizen kan ook gaan over je eigen LevensReis. Wat is het verhaal en dus de reis in jouw Leven? Wat is jouw Innerlijke Reis en/of je Uiterlijke reis?

Reizen kan het nodige aan ervaringen en uitwisselingen brengen. Een warm gebaar, een mooie ontmoeting, een Lindeboom in volle bloei, een Koekoek die van geen ophouden weet, de schaterlach van een spelend kind en de zonnestralen op je gezicht.
Reizen is ook ontdekken. De Homeopathie reist zo ook al heel wat eeuwen. Reizend met een duidelijke en krachtige basis, ontdekkend, vernieuwend en zo meebewegend in de levenstroom van elk uniek mens of dier. Zonder daarin de eigenheid als geneeskunst te verliezen. Zo kan reizen adem-benemend-mooi-worden, ondertussen pelgrimerend even stilstaan om je Reis te vervolgen met een blij en dankbaar hart.

Ik wens iedereen een fijne en inspirerende ReisWeekTijd toe.
Zonnige groet,
Lia

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).