Homeopathie en de Kroon

Maandag 16 maart 2020

Je kunt altijd de keuze maken om jezelf en anderen duurzame aandacht, zorg en kracht te schenken. Tenslotte blijf jezelf volledig verantwoordelijk voor je eigen gezondheid.
In deze tijd met veel en overdadige informatie betreffende het CoronaVirus wil ik graag nog enige info aanreiken, die hopelijk nog een andere en diepere kijk geeft op dit bijzonder gebeuren. Laten we vooral elkaar helpen vanuit respect. Blijf vooral geaard voelen en nadenken over alle aangeboden informatie wat dit je brengt en wat het in jou te weeg brengt. Voor vragen ben ik bereikbaar op 06-12282854.


*Het ondersteunen van je immuunsysteem, je weerstand en levenskracht op een duurzame niet-toxische wijze is van vitaal belang om niet bevattelijk te raken voor het CoronaVirus. Ondertusen blijf zo bewust mogelijk hygiënisch leven en werken.
*Virussen kunnen zich minder snel en goed vermenigvuldigen bij een hogere temperatuur. Als er dus hoge tot zeer hoge koorts ontstaat doet je lichaam een poging om afvalstoffen op te ruimen. Vanuit de Homeopathie begeleiden we koorts door bijvoorbeeld een passende remedie(s) voor te schrijven. Essentieel zijn ook de wikkels met citroen/lavendel om de onderbenen/beentjes, tevens een voetenbad met zeezout of Himalayazout. Koorts is een actie van het lichaam ( geen ziek-zijn ) om het te schonen zodat er weer balans kan ontstaan.
*Eet en drink SUPER gezond, het liefst zonder additieven en biologisch.
*Zorg voor voldoende ventilatie, voor jezelf en je woonomgeving.
*Wanneer mogelijk ga de ZonKracht in, zo ondersteun je het aanmaken van vit D. Deze vitamine is niet alleen belangrijk voor goede spierwerking en sterke botten, maar speelt een grote rol in de opbouw van onze weerstand. Via de huid, door het zonlicht maken we zelf vit D aan.
*Elke nacht voldoende slaap, het liefst wat extra uren.
* Rijk aan vitamine C is de diksap en de oersap( van NatuFood ) van de Zwarte en Blauwe Bes. Ook het sap van de VlierBes ( Sambucus Nigra ) is een enorme vitamine C bron. Betreffende de superfoods is de poeder van de Camu Camu het meest rijk aan vitamine C. Deze bes van de struik, die onder andere in het Amazonegebied voorkomt, is zuur en soms te intens om aan kinderen tot 7 jaar aan te bieden. De biologische Camu Camu is verkrijgbaar bij Unlimited Health. Een alternatief voor de kids is bijvoorbeeld een elixer rijk aan vitamine C , Floradix Junior van Salus ( ook voor grote mensen! )
*Virussen zijn dol op STRESS. Angst, zorgen, verwachtingsangsten, paniek en het gevoel de controle te verliezen, kan veel stress veroorzaken. Er zijn verschillende stresshormonen en het volgende kan dan gebeuren. Ervaar jij stress dan zal je lichaam ook stress gaan ervaren. Vervolgens wordt er eerst Adrenaline aangemaakt. In de volgende stap maakt het lichaam Cortisol aan. Samen met Adrenaline (en Noradrenaline) wordt Cortisol aangemaakt in je bijnieren. Zodra de stresshormonen verhogen gaat de menselijke weerstand, vitaliteit en levenskracht dalen en kan nihil worden. Dit is het open “tuinhekje” voor het CoronaVirus en natuurlijk ook andere virussen om zowel onze uiterlijke als innerlijke Tuin binnen te komen. Endorfines, de gelukshormonen beschermen onze levenskracht en vitaliteit. Zij bouwen het op omdat vanuit ontspanning het immuunsysteem zo support krijgt.
*Zorg dus elke dag voor ontspanning, jij-momenten, geniet-momenten en minstens twee tot drie schaterlach-momenten, zo nodig kijk je een filmpje van Mr. Bean!
*Vanuit rust, overview en realiteit de situatie bezien geeft vertrouwen in jouw eigen zelfgenezend vermogen.
*Al eeuwen lang, in allerlei (crisis )situaties was en is er Homeopathie, ook NU.
LenteGroet,
Lia

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).