Homeopathie & Blijde Verwachting

Dinsdag 3 december 2019


De Adventstijd begint vier zondagen voor het Kerstfeest. Dit jaar viel de eerste Advent op zondag 1 december.
Buiten wordt het steeds vroeger donker, want we zijn op ‘reis’ naar de kortste dag en langste nacht van het jaar, zaterdag 21 december.
De tijd voor 21 december is het diepste deel van de Wintertijd. Buiten laat Moeder Natuur haar staat van rust zien. Alles lijkt dood en kaal, echter dit is een deel van de werkelijkheid. Diep in de aarde worden er grote werken verricht om er voor te zorgen dat straks als het Lente is geworden, alle sapstromen weer op gang kunnen komen.
Advent is de tijd van voorbereiding en verwachting.
Voorbereiding van wat ? Wie of wat verwachten wij ? Wie of wat verwacht jij ?
Ondertussen wordt het in onze huizen lichter, elke week steken we een kaars aan. Als alle vier de kaarsen branden , staan we in het LICHT.
Er zijn prachtige en bijzondere verhalen over het Kerstgebeuren en de geboorte van het Christuskind. Al die verhalen hebben een boodschap en een spiegeling .
Uit het DIEPE DONKER komt het LICHT. Hoe je dit Licht wilt beleven, hoe je het vorm wilt geven is aan iedereen persoonlijk. Licht en Donker hebben elkaar nodig. Je kan pas in het Licht gaan staan als je door het Donker bent heengegaan. In het Donker en het Licht komen de Vrouwelijke en Mannelijke Krachten in harmonie samen, beiden hebben hun unieke eigen waarden. Donker mag bewegen tot rust, terugblikken en reflecteren op jezelf en je eigen keuzes met mildheid en vertrouwen.
Licht mag stralen en warmte geven, verrijken en blijheid schenken.


In deze soms zo drukke maand december is het vaak een uitdaging om vanuit de WinterRust door het Donker heen naar het Licht te gaan. DecemberStress ervaren sommige mensen zelf, vaak vanwege verwachtingen en gevoelens van verplichtingen en aannames die gedaan worden.
Tijd nemen om dit bijzondere deel van het jaar vorm te geven met dierbaren, familie, geliefden en vrienden is een kunst en een keuze!
De Winter nodigt uit om vanuit verstilling en blijde dankbaarheid het jaar af te sluiten en te VIEREN dat wat je het afgelopen jaar hebt weten te bereiken. Blij met wat gelukt is, kijkend naar wat wellicht nog verder vorm mag krijgen.
Mag de Advent en het Kerstfeest ook een innerlijk gebeuren zijn ?
Wat mag er in jou ‘geboren’ worden of worden aangeraakt ?
Waar wil jij bij stil staan en beleven ?
Op deze wijze naar Advent kijken kan moed vragen en kracht om je nog meer bewust te worden en werkelijk innerlijk in jezelf te voelen wat voor jou belangrijk is. Zo ontdekken wat jij nodig hebt om je Licht voor jezelf en anderen te laten stralen is pure ZEGEN.
Ik wens iedereen een heerlijke AdventsTijd toe, stress-less en stralend!
In de maand december neem ik al jaren een retraite-tijd, dus ook dit jaar. Ik kijk dan uiterlijk en innerlijk terug op het praktijkjaar wat bijna achter mij ligt.  Ik voel en denk na over het jaar wat gaat komen, wat wil ik vorm geven en wat mag ik in de wereld neerzetten !
• De praktijk is gesloten van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020.
• In deze periode ben ik bereikbaar op 06-12282854 voor een spoedeisende situatie die een acute consultatie nodig heeft.
• In deze periode lees ik geen email of whatsapp en ik luister geen voicemail af. Uitzonderingen zijn natuurlijk de persoonlijke afspraken die gemaakt zijn tijdens het begeleiden in een acute situatie in deze KerstVakantie.

Warme WinterGroet,
Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).