Homeopathie & Innerlijk Vuur

Vrijdag 29 november 2019

In deze tijd van het jaar, als de bomen en struiken bijna helemaal kaal zijn, start de Donkere Dagen Tijd.
In de namiddag komt het schemer opzetten en voor de avond begint kan het al volledig donker zijn.
Alles in de Natuur heeft zich teruggetrokken, de dieren zoeken een onderkomen en de sapstromen stromen heel weinig tot bijna niet meer. De mens trekt zich ook terug in de verwarmende omgeving van huis en haard, in gezelschap van dierbaren en/of geliefden. Hoe is het met jouw Innerlijke Vuur gesteld ? Kun jij omgaan met de letterlijke en figuurlijke kilte van dit jaargetijde ? Is het wel zo koud en kil of is dit een mindsetting die is meegegeven of die we onszelf vertellen ? Homeopathie is een geneeskunst die de mens altijd wil begeleiden en inzicht geven. Homeopathie is er om je eigen Innerlijke Vuur in balans te laten blijven, vooral als de dagen kouder worden en het licht steeds meer aan het afnemen is. In de Winter en Herfst is het belangrijk om terug te gaan naar je Innerlijke Vuur. Daarmee bedoel ik je eigen BASIS, je roots, de issues die er echt toe doen, die werkelijk belangrijk zijn en een toegevoegde waarde hebben in jouw leven.


Wat is jouw BASIS, jouw FUNDAMENT, wat zijn jouw WORTELS? Jouw eigen Innerlijke Vuur mag je koesteren, het is een VUUR wat mag verwarmen en omhullen. Het is geen verzengend vuur wat vernietigd en verbrand, wat pijn doet of kwetst. Nee, dit VUUR heeft de kwaliteit , in welke vorm dan ook van Licht, Eigenheid, Verwondering en de Kwaliteit van Helen. In de Vroegere Tijden, zonder laptop, tv, twitter, instagram, ect. had men als mens zichzelf, de dierbaren, geliefden, vrienden, het vee en de natuur om zich heen. Men “communiceerde” om het VUUR heen, vertellen van en luisteren naar verhalen en elkaar! Omdat Homeopathie een stimulerende, niet onderdrukkende, milde en duurzame geneeswijze is, brengt het heling en introspectie om naar je eigen Innerlijk Vuur te kunnen kijken. Dit mag en kun je verzorgen en koesteren zodat het verwarmd en kan stralen. De Winter heeft een start gemaakt. Volgens de natuurkalender is 21 december het hoogtepunt van de Winter, de kortste dag en de langste nacht in 2019. Daarna komt het Licht weer langzaam terug. Geniet dus vooral van je eigen unieke Innerlijke Vuur, met daar waar nodig een stimulans vanuit de Homeopathie.
WinterGroet,
Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).