Homeopathie en de vijf Elementen

Maandag 16 september 2019

De remedies die ik voorschrijf komen uit de natuurrijken en laten zien hoeveel er aan heling ligt in Moeder Natuur zelf. Graag deel ik dus informatie over de vier elementen Aarde, Lucht, Vuur en Water en vijfde element Aether. De vijf elementen zijn samen een wezenlijk onderdeel in de Homeopathie. Als mens, dier, plant en steen hebben we de elementen nodig om ons unieke leven vorm te geven. Deze week zal ik het vijfde element Aether of Ether met de brug naar de Homeopathie beschrijven.

Ether-Aether
Naast Aarde, Water, Vuur en Lucht is er een vijfde element. Soms wel als Ether of Aether omschreven. Dit element wordt in het Tibetaans Boeddhisme, de Antroposofie en in de Druidry genoemd. Het meest wezelijke, de kern van wat er is, de Ziel en het Hart, het niet-materiële. De griekse filosoof Aristoteles heeft dit vijfde element de naam Obaia gegeven. Een element dat de hele wereld kan doordringen.
Ether is een element waarvan in de Griekse Oudheid gedacht werd, dat het geen aards element was en dat het de hemellichamen en hemelse krachten kon oproepen. Ether is naar de Griekse God Aether genoemd. Ether of Aether komt vanuit het Grieks en het kan betekenen: hemel, bovenlucht en middenstof. Levenskracht is het meest passende woord voor Ether. Ether staat voor vitaliteit en zuiverheid. Vanuit de Druidry of DruïdeTraditie kennen we Ether als Nwyfre, dit is Welsh voor Life-Force. Naar alle waarschijnlijkheid komt Nwyfre van het Oud Keltisch woord Naomh wat “ firmament” betekent. Nyv of Nwyfre is de levenskracht die door alle levende wezens stroomt. Een Goddelijke levenskracht waarin het vrouwelijke en mannelijke principe verenigd zijn. Nyv stroomt door de Aarde, Lucht, Vuur en Water. Door de mensen, dieren, planten, bomen, bloemen, door elk levend wezen. Het bezielt alles. Zonder deze LevensKracht is er geen Leven mogelijk.


In de klassieke homeopathie kennen we de “Dynamus”, de levenskracht van de mens en het dier en elk levend wezen. Als de dynamus uit evenwicht is, kan er disbalans ontstaan, wat wij in onze maatschappij ziek-zijn noemen. Klassieke homeopathie is een energetisch, praktische, duurzame, milde, spiegelende, niet-toxisch, spirituele geneeswijze en geneeskunst die levenskracht in elk levend wezen wil ondersteunen en stimuleren. Waarom ? Omdat klassieke homeopathie als basis de Stroom van Nwyfre vanuit de NatuurRijken steeds weer genereerd.
Warme groet,
Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).