Homeopathie en de Magische kracht in de ZomerTijd

Woensdag 29 mei 2019 

 

Nog enkele weken en dan zullen de vakantieperikelen weer van start gaan!

De zomer is ook een tijd van vakantie vieren en ontspannen. Tijdens de zomervakantie voel je je vaak vrij. Kijk eens wat maakt dat je je zo vrij voelt tijdens de vakantie. Wat is er anders dan in het dagelijkse leven? Wat kun je doen of laten om straks als de vakantie voorbij is, dit vrije gevoel wat meer te behouden? Ook de vraag hoe hard heb jij de vakantie nodig? Leef je er naar toe omdat het een ijk-punt voor jou is geworden? Of kun de de vakantie ervaren zonder al te veel stress, voordat het uiteindelijk vakantie gaat worden?! De tijd van voorbereidingen om te gaan reizen of op een thuisverblijf gaan langzaam aan beginnen.  Wat heb jij nodig om rust, inspiratie, creatie en verwerking van alle opgedane ervaringen van de afgelopen tijd vorm te geven ?

 

Dit is ook de tijd van alle prik-beestjes, spinnetjes, muggen, horzels, wespen and so on!

Homeopathie kan dan vaak een helende kracht zijn. Heel interessant is ook de vraag waarom de ene mens zo vaak en veel geprikt wordt en de andere mens  niet!

Vandaar deze aanreikingen die als info bedoeld zijn en niet als een voorschrift.

*Beten, steken, van insecten en andere kleine dieren. Stralen van kwallen, kun je met  Hypercaltinctuur deppen. Dit is een combinatie van Sint-Janskruid en Goudsbloem of met Calendula tinctuur. Wond laten bloeden, dit geeft zuivering en is een gouden regel voor wonden! Tenzij er een wond is met veel bloedverlies, dan natuurlijk verbinden volgens een eerste hulpactie.

*Een homeopathisch voorschrift kan soms  nodig zijn. Remedies zoals  Apis Mel, Cantharis, Ledum Palustre of Urtica Urens horen mits zo persoonlijk mogelijk voorgeschreven in het steek en prikgebeuren thuis. Echter er zijn er nog een aantal andere remedies die ook geïndiceerd kunnen zijn. Belangrijk is dat er geen klinisch voorschrift plaats gaat vinden. Een persoonlijk voorschrift gericht op de persoon in kwestie is het meest duurzame wat je jezelf kunt geven. Ik kan dan wanneer  nodig het passende voorschrift geven na een consultatie en uitwerking daarvan.

 

 

*Wespengif is alkalisch, gaasje met zuiveringszout, bijengif is zuur gaasje met citroensap of azijn  kunnen een  verzachting bewerkstelligen als je geen Hypercaltinctuur in de buurt hebt.

*Muggen en andere musquitosoorten, azijn/citroengaasje, Calendula of Hypercaltinctuur kan wanneer passend de nodige verlichting geven.

*Bijen –Wespen  kunnen napijn geven. Verzachtend op de plek kunnen  gekneusde blaadjes van Peterselie en Bieslook zijn. Dit zijn allemaal uitwendige aanwendingen welke je kan toepassen vanuit eigen verantwoordelijkheid.

* Ik geniet en vier mijn vakantie van 27 juli tot en met 18 augustus.

* In een spoedeisende situatie die een acute consultatie ( per telefoon, op de praktijk of als een  acuut huisconsult ) behoeft, ben ik 24/7 bereikbaar op mijn mobile nummer 06-12282854.

* Tijdens deze weken lees ik geen mail of andere berichten via whatsapp ect. Uitzonderingen zijn natuurlijk de updates, die in een acute consultatie nodig zijn en waar dan persoonlijke afspraken inherent de situatie over zijn gemaakt.

Zonnige groet,

Lia.

 

 

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).