Homeopathie, Sluiers mogen er zijn !

Donderdag 4 april 2019

In de homeopathie wil ik oplossend-gericht werken. Dit wil zeggen dat in de homeopathie de causa of oorzakelijkheid belangrijk is. Een oorzakelijkheid ligt verborgen in de mens of het dier zelf. Een aanleiding komt vanuit de buitenwereld en triggert, spiegelt en geeft dat sluiers verdwijnen. Als je griep, verkoudheid of een keelontsteking krijgt is de aanleiding een virus of bacterie. Echter de oorzaak begint bij de eigen balans, weerstand en levensvitaliteit. Dit is een fysiek en energetisch voorbeeld. Bekijk je het vanuit een ander perspectief, dan kan onder een vorm van irritatie en humeurigheid een diep verdriet verborgen liggen. Sluiers bedekken iets, verhullen, verbergen en beschermen. Daarom hebben sluiers een belangrijke functie.

De sluiers neem ik als metafoor waarin de sluier een innerlijke toestand laat “zijn”. Als iets dus versluierd is of nog is, heeft dit een rede. Dat is ook de mildheid van de homeopathie, elk mens mag op haar of zijn wijze omgaan met het ontrafelen van die sluiers. De kleine, jonge kinderen en de dieren kunnen soms hele snelle en pure reacties laten zien in het omgaan met deze sluiers. Soms kunnen situaties en ervaringen een dusdanige impact hebben of nog hebben, dat deze sluiers gebruikt worden als een bescherming. Dit zijn processen die tijd vragen en  tijd nodig hebben. Hoeveel tijd is eigenlijk niet de vraag. De vraag kan zijn, hoe wil jij met jouw eigen “SLUIERS” omgaan. Mogen deze er zijn, in wat nodig is voor jou ? Vervolgens wil of kan jij die sluiers laten verdwijnen? Als je die keuze maakt, wat heb jij daar dan voor nodig ? Homeopathie heeft op een prachtige wijze het vermogen om je bewustwording van SLUIERS te laten voelen en ervaren. Homeopathie heeft met haar kracht het vermogen deze sluiers er te laten zijn zolang het nog nodig is. Daarna heeft homeopathie de wijsheid om jou te stimuleren de sluiers los te laten en te onthullen wat nodig is, om nog meer in balans en harmonie te genieten.

Alle HELING mag beginnen met je bewust te worden van…., je SLUIERS en je SLUIERS loslaten.

 

Zonnige Lentegroeten,

Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).