Een HART van HOMEOPATHIE

Woensdag 27 maart 2019 

Wat gaat jou aan het hart, wat leeft er in jouw hart, wat is het verlangen van jouw hart, hoe bewust ben jij je van je HartKracht.

In de homeopathie hebben issues die met het hart te maken hebben een grote plaats. Er kunnen fysieke klachten zijn, energetische of emotionele en gevoelsmatige klachten die een mens aan het HART gaan. Hartpijnen, hartkloppingen, hartzwakte, angsten die ervaren worden in het hart, beknelling van het hart of de hartstreek, hartinfarct en hartritmestoornissen. Al deze symptomen hebben een boodschap. Dit is overigens nog maar het topje van de HartBerg wat wij mensen soms kunnen ervaren aan hartklachten en symptomen. Verschillende vormen van ontstekingen en andere organische en/of functionele klachten zijn een volgend hoofdstuk.

Samengevat: er is veel wat ons aan het hart kan gaan!

Vanzelfsprekend kijk ik als klassiek homeopate naar de totaliteit van het klachtenbeeld, de oorzakelijkheid en de aanleiding. Ook de uitwisseling met andere disciplines, zoals bijvoorbeeld de huisarts of cardioloog, als iemand  daar al in behandeling is, zijn  van groot belang. In de homeopathie neemt de Rozenfamilie, de Rosaceae een grote plaats in als het hartklachten aangaat. Het hart heeft ook veel te maken met het ideaalbeeld van romantische liefde, gezonde eigen Liefde, een gebroken hart, hartzeer of andere liefdesproblemen. Er zijn prachtige remedies uit de Rozenfamilie zoals Sorbus Domestica -Lijsterbes, Malus Communis – Appel, Alchemilla Vulgaris -Vrouwenmantel, Prunus Spinosa – Sleedoorn, Cydonia Vulgaris-Kweepeer, Rosa Canina-Hondsroos, Crataegus-Meidoorn, Rubus Fruticosus-Braam en Fragaria Vesca- Bosaardbei, die mitst zo persoonlijk en in totaliteit zijn voorgeschreven transformatie kunnen geven, rust laten terugkeren en zo harmonie, heling en balans bewerkstelligen. Hoe het verhaal  van jouw HART ook is, je HART is de kern van jouw “being”. Daarom  is het zo waardevol om goed te voelen en te luisteren naar je eigen “being”.

Homeopathie is een geneeswijze en geneeskunst die welk mens of dier dan ook in het hart van de homeopatie wil dragen om persoonlijke heling te stimuleren.

Waar je ook heen gaat, welke reis je gaat ondernemen, neem en draag je HART met je mee!

Warme Lentegroet, Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).