NatuurVrouw   Koester je MAANKRACHT

Woensdag 20 maart 2019

Een magische en serene avond op dinsdag 20 maart als we  de MaanVrouwenCirkel 2019-2020 vervolgen. Elke maand rond Volle Maan komen we samen op een magische plek in de Natuur.

Vanuit Keltisch erfgoed en Druidry maken we elke Volle Maansviering weer verbinding  met GrootMoeder Maan,  de seizoenen, de elementen en de tijd van het jaar. Deze tweede avond verdiepen we ons in de benaming die bij deze Maan past met de verbinding naar de Lente. We luisteren naar elkaar en wisselen uit. Deze avond leren we ook de Keltische, scheppende MoederGodin Danu of Anu kennen. Danu als archetype laat het Leven zelf zien in veel creaties. Zij is het spiegelende voorbeeld van alle vruchtbaarheid op de Aarde. Zichtbaar is Zij in de groene heuvels, de snelstromende rivier, de kabbelende beek en de bossen die grote geheimen bewaren ! In deze jaarcirkel werken we met de Donkere en de Volle Maanfasen. Vanuit de Keltische wijsheden en verbinding met de tijd van het jaar leren we ook de benamingen van de Maan begrijpen die van Maan (maand) tot Maan  (maand) anderen namen hebben. Deze kennis en ervaringen passen we praktisch in het dagelijkse leven toe . Voor elke Donkere en Volle Maan schrijf ik een SacredJourneyMaker die aanreikingen geeft om praktisch te werken met opgedane kennis en de rituelen waarin ik begeleiding geef.

Zo gaan vrouwen  met elkaar op weg en al gaande vormt zich een SisterHood-Cirkel. Deze MaanVrouwenCirkel vraagt om overgave en commitment, want we dragen elkaar vanuit respect en liefde. Genieten en lachen is daar ook een groot onderdeel van. In deze MaanVrouwenCirkel staat GrootMoeder Maan en haar krachten steeds weer centraal. Het natuurbeleven,  creativiteit, muziek, dansen, samen of alleen rituelen vorm geven, luisteren, uitwisselen, spiegelingen en droomreizen en samen genieten van heerlijk en duurzaam eten zijn met elkaar verweven. De Keltische MaanGodinnen Anu, Aine, Arianrhod, Ceridwen en Rhiannon verweef ik in de gehele jaarcirkel. Zij geven ons tools om  heel praktisch deze archetypen of beelden te verbinden met het dagelijkse leven.  De vier elementen AARDE, WATER, VUUR en LUCHT  kunnen net zoals de vrouwelijke en mannelijk energie een bijzondere plaats krijgen tijdens een ritueel. Aarde en water zijn vrouwelijke elementen. De mannelijke elementen zijn vuur en lucht. Op 20 maart hebben we ook kunnen genieten van een verwarmend vuurtje. De sterren die fonkelden aan de Hemel. Een puur cadeau was de kracht van de Maan. Helder en liefelijk stond ze daar.  We hebben een heerlijk “MaanBad” kunnen nemen. Stilte en rust, afgezien van de fluitende vogels die het nog geen tijd vonden om te gaan slapen.

Alle aanreikingen en informatie worden maandelijks in een syllabus samengevoegd. Na dit MaanVrouwenJaar zal ik dan een boek hebben geschreven met als titel “ Koester je MaanKracht”. Een boek voor vrouwen en mannen die zich willen verbinden met de MaanKracht  en Seizoenen-beleving geïnspireerd door het  wijze en magische Druidry-Keltische erfgoed.

Hartgroet,

Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).