HH, Homeopathie en jouw Huid

Woensdag 13 maart 2019 

Elk mens en dier is uniek en bijzonder. Dat is de rede waarom ik in mijn praktijk met homeopathie een persoonlijk gekozen remedie voorschrijf. Dat elk mens en dier bijzonder en uniek is, is al zichtbaar aan de buitenkant. Geen één huid of vacht is het zelfde. Wat wil onze huid ons eigenlijk zeggen? Het grootste orgaan wat we als mens bezitten ! Juist daarom is het zo belangrijk om bij brandwonden te bepalen hoeveel % van het huidoppervlak is verbrand. Vanuit de inwendige mens en ons hart, ligt de huid het meest ver weg. Vanuit de uitwendige mens is onze huid het eerste contact met een ander mens of dier. De huid heeft verschillende taken:

*Bescherming tegen invloeden van de buitenwereld, zoals mechanische beschadiging, het binnendringen van schadelijke stoffen en straling. Anderzijds voorkomt de huid vochtverlies en uitdroging om warmteverlies te voorkomen.

*Uitscheiding vindt ook plaats via de huid. Via de zweetklieren worden chemische afvalproducten en  zweet aan de buitenwereld afgegeven. Zo kunnen we ons inwendig milieu in balans houden.

*Contact via de huid met de wereld om ons heen geeft ons de mogelijkheid tot wel of niet in verbinding gaan. In de huid zijn receptoren, ontvangers aanwezig. Daar ervaren we contact, pijn, druk, vibratie, warmte en koude mee.

De tastorgaantjes zijn vooral in de vingertoppen, lippen en  ogen aanwezig.

Vele vormen van huidproblemen kunnen een boodschap hebben over  het contact met jezelf en het contact met de buitenwereld. Analoog met huidproblematiek kunnen er zich problemen voordoen in het gebied van in en uitademing. De luchtwegen en de longen hebben een link met de huid, omdat ook deze organen te maken hebben met innerlijke en uiterlijke verbinding. Wat adem jij in en uit, letterlijk en figuurlijk. In de praktijk is dan vaak te zien dat bij onderdrukking van huidklachten er luchtweg cq longproblematiek ontstaat en vice versa.

Welke huidproblemen er ook aan de orde zijn: eczeem, vormen van uitslag, acné, brandwonden of de gevolgen daarvan, vormen van kanker, littekenvorming, psoriasis of een zeer gevoelige huid, als klassiek homeopate blijf ik altijd kijken naar de mens met ….. welke vorm van huidklacht dan ook. Natuurlijk geldt dit ook voor het dier, want ook bij het dier ligt er een verhaal achter.

Tenslotte: wat schenken wij onze huid? Welke verzorging en bescherming wil je gebruiken? Natuurlijke ingrediënten en heilzame planten, kruiden en bloemen hebben een positief effect op de balans van je huid en dus op jou. Huid en verzorgingsproducten met parabenen (conserveringsmiddelen), ftalaten (esters van ftataalzuur en verschillende alcoholen), bisfenolen (chemische stoffen veelal verwerkt in de plastic verpakkingen van de huidverzorgingsproducten) en de UV-filters zijn hormoonverstorende stoffen en kunnen hun invloed en schadelijke effecten hebben op onder andere het zenuwstelsel en het immuunsysteem.

Je huid laat je stralen en een stukje zien van je Ziel!

Homeopathie wil daarin een milde en d

uurzame ondersteuning zijn!

Geweldige en heerlijke huidverzorging en make-up kun je ontdekken door je te laten verrassen in zachtheid, kleur, geur en duurzaamheid met dr. Hauschka en Weleda.

Prachtige Lentetijd toegewenst,

Lia

 

 

 

 

 

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).