NatuurVrouw   Koester je MAANKRACHT

Woensdag 6 maart 2019

Op donderdag 21 februari is de MaanVrouwenCirkel 2019-2020 gestart. Elke maand rond Volle Maan komen we samen op een magische plek in de Natuur.

Vanuit Keltisch erfgoed en Druidry maken we elke Volle Maansviering weer verbinding  met GrootMoeder Maan,  de seizoenen, de elementen en de tijd van het jaar. Deze eerste avond hebben we kennis kunnen maken met de fasen van de Maan en haar cyclus van opbouw, bloei, verval en sterven. In deze jaarcirkel werken we met de Donkere en de Volle Maanfasen. Vanuit de Keltische wijsheden en verbinding met de tijd van het jaar leren we ook de benoemingen van de Maan begrijpen. Deze kennis en ervaringen passen we praktisch in het dagelijkse leven toe . Voor elke Donkere en Volle Maan schrijf ik een SacredJourneyMaker die aanreikingen geeft om praktisch te werken met opgedane kennis en de rituelen waarin ik begeleiding geef.

Zo gaan vrouwen  met elkaar op weg en al gaande vormt zich een SisterHood-Cirkel. Deze MaanVrouwenCirkel vraagt om overgave en commitment, want we dragen elkaar vanuit respect en liefde. Genieten en lachen is daar ook een groot onderdeel van. In deze MaanVrouwenCirkel staat GrootMoeder Maan en haar krachten steeds weer centraal. Het natuurbeleven,  creativiteit, muziek, dansen, samen of alleen rituelen vorm geven, luisteren, uitwisselen, spiegelingen en droomreizen en samen genieten van heerlijk en duurzaam eten zijn met elkaar verweven. De Keltische MaanGodinnen. Anu, Aine, Arianrhod, Ceridwen en Rhiannon verweef ik in de gehele jaarcirkel. Zij geven ons tools om  heel praktisch deze archetypen of beelden te verbinden met het dagelijkse leven.  De vier elementen AARDE, WATER, VUUR en LUCHT  kunnen net zoals de vrouwelijke en mannelijk energie een bijzondere plaats krijgen tijdens een ritueel. Aarde en water zijn vrouwelijke elementen. De mannelijke elementen zijn vuur en lucht. Ook deze 21e februari hebben we de elementen bijzondere manier kunnen ervaren. Vooral het vuur-element gaf de nodige uitdaging, omdat de wind en regen een ander idee hadden over een  verwarmend vuur. Uiteindelijk met geduld en wat volhouden hebben we kunnen genieten van een lekker brandend vuurtje! Alle aanreikingen en informatie worden maandelijks in een syllabus samengevoegd. Na dit MaanVrouwenJaar zal ik dan een boek hebben geschreven met als titel “ Koester je MaanKracht”. Een boek voor vrouwen en mannen die zich willen verbinden met de MaanKracht  en Seizoenen-beleving geïnspireerd door het wijze en magisch Druidry-Keltische erfgoed.

Zonnige Lentegroet,

Lia

 

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).