Homeopathie , reinigen en zuiveren

Woensdag 20 februari 2019

In de soms koude en nog kille maand februari met groeiende zonnekrachten, hebben wij mensen het soms intens te verduren met diepe verkoudheden en aanhoudende hoestsalvo’s! Dit is de tijd van reinigen en opschonen zowel fysiek, energetisch, mentaal als in onze gevoelswereld. Soms hebben we de afvalstoffen er even uit te niezen en te proesten. Soms is die hoest nodig om overtollige slijmproducten op een nog aardige wijze het lichaam uit te werken. Soms is de koorts nodig om al die afvalstoffen intern te verbranden, zodat daarna ons lichaam het kan loslaten.

In al deze processen is Homeopathie een helende en zorgzame geneeswijze. Een passende gekozen remedie kan de balans weer verder stimuleren en nieuwe krachten en energie terugbrengen. Gezonde biologische en uitgebalanceerde voeding kan een grote hulp zijn. Ook het sapvasten, mits op een verantwoorde wijze ingezet, kan helpen in het proces van reinigen. Heb je hier vragen over contact mij dan gerust. Een bijzondere boom heeft in het proces van opschonen een belangrijke plaats. De februari-tijd is de tijd van zuiveren, de tijd van Beithe, de Zilveren Schoonheid of de berk. De Berk is een pioniersboom . Zij bereiden de weg voor andere bomen voor. Zij wortelen en groeien snel. Door hun bescherming en schaduw kunnen anderen bomen in rust groeien. De bast van de berk bevat de betuline en heeft een geneeskrachtige werking. Berkenolie is stimulerend voor de bloedsomloop en ontstekingswerend. Als je wilt sapvasten is berkensap ook  prima om te gebruiken om je hele staat van zijn te stimuleren in het reinigen.

Ik wens iedereen een zuiverende februari-tijd toe!

Lentegroet,

Lia

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).