NATUURVROUW start op donderdag 21 februari 2019 de MaanVrouwenCirkel 2019-2020

Woensdag 23 januari 2019

Koester je MAANKRACHT

Vanuit Keltisch erfgoed en Druidry verbinding maken met de Maan en de seizoenen, de elementen en de tijd van het jaar. Startend in februari 2019, reizend naar januari 2020 met je eigen unieke MaanKracht. Onderaan zijn de data, tijd en lokaties vermeld.

Ik nodig jou prachtige Vrouw  hiervoor uit. In deze MaanVrouwenCirkel ontmoet je de vrouwelijke en mannelijke krachten en kwaliteiten in jezelf. Een aantal vrouwen gaan met elkaar op weg en al gaande vormt zich een SisterHood-Cirkel. Deze MaanVrouwenCirkel vraagt om overgave en commitment, want we dragen elkaar vanuit respect en liefde. Genieten en lachen is daar ook een groot onderdeel van. In deze MaanVrouwenCirkel staat GrootMoeder Maan en haar krachten centraal. Het natuurbeleven,  creativiteit, muziek, dansen, samen of alleen rituelen vorm geven, luisteren, uitwisselen, spiegelingen en droomreizen en samen genieten van heerlijk en duurzaam eten zijn met elkaar verweven. Ik ga in deze MaanVrouwenCirkel ook werken met een aantal  Keltische MaanGodinnen. Anu, Aine, Arianrhod, Ceridwen en Rhiannon geven ons tools om  heel praktisch deze archetypen of beelden te verbinden met het dagelijkse leven.

In deze MaanVrouwenCirkel zijn er aanreikingen om vanuit een Sacred-Journey-Marker, die mee gegeven gaat worden in de syllabi , je nog meer te kunnen verbinden met een natuurlijk ritme van de Maan, het seizoen, elementen en krachtdieren in je leef-werk-belevingswereld. Tijdens de cirkel vieren en ervaren we onder andere door een verwerkingsopdracht.

NatuurVrouw wil elke vrouw ondersteunen, die zichzelf verder spiritueel wil ontwikkelen. In NatuurVrouw nemen rituelen een belangrijke plaats in. Het zijn handelingen die iets wat niet zichtbaar is, zichtbaar maken. Ze helpen jou een bepaald moment of een overgangsfase in je leven te markeren. Door het ritueel kun je dat bijzondere moment nog bewuster gaan beleven. Het bevat een heilig moment, het voelen en weten verbonden te zijn met het Geheel. Je stapt uit onze aardse tijd naar het tijdloze.

De rituelen bevatten symbolen met een bepaalde betekenis. Ze vinden hun oorsprong vaak in oeroude culturen of religies. Voor elk belangrijk moment maar ook gewoon dagelijks, in je leven kun je een ritueel maken en uitvoeren. Hierin kan je jouw kracht en intentie leggen. De vier elementen AARDE, WATER, VUUR en LUCHT  kunnen net zoals de vrouwelijke en mannelijk energie een bijzondere plaats krijgen tijdens een ritueel. Aarde en water zijn vrouwelijke elementen. De mannelijke elementen zijn vuur en lucht. Op veel manieren kunnen wij deze polariteiten en kwaliteiten dagelijks ervaren, in de natuur, in anderen en vooral ook in ons zelf. Zo kan je de vrouwelijke maankrachten en mannelijke zonkrachten beter laten samenwerken.

Ik werk vanuit passie en onvoorwaardelijke liefde, holistisch en vrouw-gericht, vanuit het beeld van een oase. Veiligheid, geborgenheid en eigenheid  en veel genieten zijn hierbij belangrijk.

Inhoud van de VrouwenMaanCirkel 2019-2020

 • We gaan werken met de egalitaire energie. Dit is de energie van het samengaan van vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten en krachten in jezelf.
 • Het natuurlijke ritme van GrootMoeder Maan en het ritme van elk is als een rode draad door het gehele jaar geweven.
 • De vrouwelijke fases van menstruatie, zwangerschap, geboorte, moeder-zijn, borstvoeding, menopauze en het crone-schap zijn verweven in het geheel.
 • Deze MaanVrouwenCirkel zal ook een verdieping geven in het fenomeen Leven-Sterven-Wedergeboorte in het licht van jouw vrouwelijke en mannelijke krachten.
 • We gaan ook ontdekken wat intimiteit, Nwyfre, dit is levenskracht en seksualiteit voor plaats hebben in jouw leven in samenwerking met je eigen unieke MaanKracht. Dit wil zeggen hoe jij persoonlijk omgaat met de maanenergie en wat het met jou doet. In deze cirkel ga je de fase van de Donkere en de Volle Maan ontdekken, verkennen en verdiepen.
 • We gaan een werken en leren en genieten van een aantal Keltische MaanGodinnen, Anu, Aine, Arianrhod, Ceridwen en Rhiannon. Ook zal in deze MaanCirkel de kennis en wijsheden vanuit de Keltische traditie en Druidry een basis hebben.
 • Deze MaanVrouwenCirkel kost € 995,- . Elke samenkomst met Volle Maan krijg je een syllabus met een Sacred-Journey-Maker, die je kunt gebruiken tot de volgende viering Biothee/biolekkers, bio vega-vegan maaltijd/picknick ( op de buiten-natuurlokatie ) met een koud en warm gerecht zijn inclusief.
 • Het gehele bedrag dient voor aanvang van de MaanVrouwenCirkel voldaan te worden. Er zijn geen restitutiemogelijkheden. Natuurlijk ontvang je de syllabus mocht je een keer verhinderd zijn.
 • Lokatie in Deventer : Praktijk voor Klassieke Homeopathie en de natuur-buiten-lokatie AvalonGrove. We beginnen om 17.30uur en hebben de cirkel om 21.00uur afgesloten.
 • Data in 2019 : 21 februari, 19 maart, 16 april, 17 mei, 18 juni, 18 juli, 16 augustus, 13 september, 11 oktober, 15 november, 13 december en in 2020 10 januari.
 • Aanmelden graag voor 1 februari 2019. heb je vragen mail of app mij gerust .
 • Verdere info:www.klassieke-homeopathie-lia-opstaldees.nl liaopstaldees@chello.nl   Tel: 06-12282854

Ik hoop jou te mogen ontmoeten om samen VrouwenMaanWijsheid en MannenZonKracht te laten stralen.

Vrouwenkrachten zijn oerkrachten. Zoals GrootMoederMaan zijn zij er zonder einde

Warme wintergroet, Lia

 

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).