Less is More, een passende start met Homeopathie!

Woensdag 16 januari 2019

Januari met een nieuw jaar en nieuwe mogelijkheden. Voor wie ik nog niet heb gesproken of gezien een wens, dat 2019 een jaar voor jou mag worden om niet te vergeten. Inspiratie, genieten, duurzaamheid, bewust-zijn en een groeiende en bloeiende gezondheid wens ik jou toe.

Na alle feestperikelen kan januari een gevoel geven van tijdloosheid of juist een tijd van stress, omdat veel weer opgestart gaat worden vanuit een rustperiode en vieren.

Wat is jouw insteek dit jaar? Heb je een “zaaikalender” waarin je hebt verwerkt wat en hoe je wilt zaaien dit jaar, wat je wilt vormgeven en waar je een doel in wilt behalen? Wat heb jij meegenomen uit 2018 naar 2019 of heb je issues los gelaten, die jou niet meer verder dienen? Of misschien heb je helemaal geen planning en is jouw uitgangspunt voor 2019  “Go with the Flow”. Het kan ook zijn dat je nog aan het ontdekken bent , aan het voelen bent wat jouw eigen unieke koers kan en mag worden dit komende jaar. Kiezen of niet kiezen is zo prachtig persoonlijk en uniek. Zo is het ook in de Klassieke Homeopathie, kiezen of niet kiezen afgestemd op wat jij, hij, zij , het dier nodig heeft. Kiezen of niet kiezen en vaak is dat even geduld oefenen, durven het de tijd te geven is uiteindelijk: Less is More. Ook dit jaar wil Homeopathie, wil ik in praktijkvorming, counseling, coaching en remedievoorschrift weer met jou meereizen. Wat jouw vraag om genezen en helen ook is, Homeopathie wil een stimulans zijn om jouw eigen uiterlijke en innerlijke Kracht van Helen te laten ontwaken.

Vanuit de WinterTijd gaan we naar de Lente, die de NatuurKalender volgend rond 1 februari zal beginnen.

 

Winter-Kristallen

Winter, lange , bijzondere winter, jij mag nu wel gaan

met je gure wind, sneeuw en oeroude eiken die zijn blijven staan.

Winter, lieve winter, met je diepe spiegelingen steeds weer,

waardoor ik die andere mens, dier en mijzelf nog waardevoller eer.

Winter, verborgen, geborgen, koesterend in het verstillen,

bescherming, omhulling wat zou ik nog wensen en willen.

Want Winter jij bent het die mij draagt, in al die Donkere Dagen,

tot het moment dat de Nacht gaat vervagen.

Dan voorzichtig komt het Licht, dag na dag voller in kracht,

en jij Winter weet, dat de Lente gaat komen in al zijn pracht.

Dank je wel lieve bijzondere, intense Winter-Tijd,

jou te mogen ontmoeten, geeft mij geen spijt.

Ik heb in jou mogen rusten, verdiepen tot groei van mijn eigen Kristal,

die komende Lente fonkelen en stralen zal.

Warme winterse groet,

Lia.

 

 

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).