NatuurVrouw start in februari/maart 2019 een MaanVrouwenCirkel 2019-2020

Vrijdag 4 januari 2019

Koester je MAANKRACHT

Ik nodig jou prachtige Vrouw  hier voor uit. In deze MaanVrouwenCirkel ontmoet je de vrouwelijke en mannelijke krachten en kwaliteiten in jezelf. Een aantal vrouwen gaan met elkaar op weg en al gaande vormt zich een SisterHood-Cirkel. Deze MaanVrouwenCirkel vraagt om overgave en commitment, want we dragen elkaar vanuit respect en liefde. Genieten en lachen is daar ook een groot onderdeel van. In deze MaanVrouwenCirkel staat GrootMoeder Maan en haar krachten centraal. Het natuurbeleven,  creativiteit, muziek, dansen, samen of alleen rituelen vorm geven, luisteren, uitwisselen, spiegelingen, droomreizen en samen genieten van heerlijk en duurzaam eten zijn met elkaar verweven. Ik ga in deze MaanVrouwenCirkel ook werken met een aantal  Keltische MaanGodinnen. Anu, Aine, Arianrhod, Ceridwen en Rhiannon geven ons tools om  heel praktisch deze archetypen of beelden te verbinden met het dagelijkse leven.

In deze MaanVrouwenCirkel zijn er aanreikingen om vanuit de verdiepingsopdracht, die mee gegeven gaat worden in de syllabi , je nog meer te kunnen verbinden met een natuurlijk ritme van de Maan, het seizoen en de elementen in je leef-werk-belevingswereld. Tijdens de cirkel vieren en ervaren we onder andere door een verwerkingsopdracht.

NatuurVrouw wil elke vrouw ondersteunen, die zichzelf verder spiritueel wil ontwikkelen. In NatuurVrouw nemen rituelen een belangrijke plaats in. Het zijn handelingen die iets wat niet zichtbaar is, zichtbaar maken. Ze helpen jou een bepaald moment of een overgangsfase in je leven te markeren. Door het ritueel kun je dat bijzondere moment nog bewuster gaan beleven. Het bevat een heilig moment, het voelen en weten verbonden te zijn met het Geheel. Je stapt uit onze aardse tijd naar het tijdloze.

De rituelen bevatten symbolen met een bepaalde betekenis. Ze vinden hun oorsprong vaak in een cultuur of religie. Voor elk belangrijk moment maar ook in het dagelijks leven kun je een ritueel maken en uitvoeren. Hierin kan je jouw kracht en intentie leggen. De vier elementen AARDE, WATER, VUUR en LUCHT  kunnen net zoals de vrouwelijke en mannelijk energie een bijzondere plaats krijgen tijdens een ritueel. Aarde en water zijn vrouwelijke elementen. De mannelijke elementen zijn vuur en lucht. Op veel manieren kunnen wij deze polariteiten en kwaliteiten dagelijks ervaren, in de natuur, in anderen en vooral ook in onszelf. Zo kan je de vrouwelijke maankrachten en mannelijke zonkrachten beter laten samenwerken.

Ik werk vanuit passie en onvoorwaardelijke liefde, holistisch en vrouw-gericht, vanuit het beeld van een oase. Veiligheid, geborgenheid, eigenheid  en veel genieten zijn hierbij belangrijk.

Inhoud van de MaanVrouwenCirkel 2019-2020

 • We gaan werken met de egalitaire energie, dit is de energie van het samengaan van vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten en krachten in jezelf.
 • Het natuurlijke ritme van GrootMoeder Maan en het ritme van elk seizoen is als een rode draad door het gehele jaar geweven.
 • De vrouwelijke fases van menstruatie, zwangerschap, geboorte, moeder-zijn, borstvoeding, menopauze en het crone-schap zijn verweven in het geheel.
 • Deze MaanVrouwenCirkel zal ook een verdieping geven in het fenomeen Leven-Sterven-Wedergeboorte in het licht van jouw vrouwelijke en mannelijke krachten.
 • We gaan ook ontdekken wat intimiteit, kundalini-energie en seksualiteit voor plaats hebben in jouw leven in samenwerking met je eigen unieke MaanKracht. Dit wil zeggen hoe jij persoonlijk omgaat met de maanenergie en wat het met jou doet. In deze cirkel ga je de fase van de Donkere en de Volle Maan ontdekken, verkennen en verdiepen. Elke Donkere en Volle Maan hebben elke maanperiode weer een ander opbouwende thematiek, waardoor er een persoonlijke ontwikkelingsweg kan ontstaan.
 • We gaan werken met en leren en genieten van een aantal Keltische MaanGodinnen  Anu, Aine, Arianrhod, Ceridwen en Rhiannon. Ook zal ik tijdens deze MaanCirkel de kennis en wijsheden vanuit Druidry gebruiken.
 • De MaanVrouwenCirkel bestaat uit 12 maancirkel-samenkomsten rondom de Volle Maan. Het is mijn intentie te starten februari/maart 2019, vervolgens een maandelijks ritme rondom Volle Maan. De afsluiting is dan in januari/februari 2020.  Deze MaanCirkel is maatwerk, dus de concrete data volgen nadat duidelijk is welke vrouwen willen participeren.
 • Deze MaanCirkel wil ik deels geven op de locatie “Sterrenland” in Twello, deels in mijn praktijk te Deventer in combinatie met een natuurplek.
 • Deze MaanVrouwenCirkel kost € 995,- . Elke samenkomst krijg je een syllabus met een verdiepingsopdracht, die je kunt gebruiken tot de volgende samenkomst. Biothee/biolekkers, bio vega-vegan maaltijd of picknick op de buiten-natuurlocatie met koude en warme gerechten zijn inclusief. We beginnen om 17.15u en sluiten de maancirkel voor 21.15u .
 • Het gehele bedrag dient voor aanvang van de MaanVrouwenCirkel voldaan te worden. Er zijn geen restitutiemogelijkheden. Natuurlijk ontvang je de syllabus mocht je een keer verhinderd zijn.
 • Voor aanmelden c.q. vragen mail of app mij gerust .
 • Email: klassiekehomeopathie.liaopstaldees@chello.nl   Tel: 06-12282854

Ik hoop jou te mogen ontmoeten om samen MaanWijsheid en ZonKracht te laten stralen.

Vrouwenkrachten zijn oerkrachten. Zoals GrootMoeder Maan zijn zij er zonder einde.

Warme groet, Lia.

 

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).