Homeopathie, de prachtige Kracht in Jezelf

Maandag 17 december 2018

Beste Patiënten en andere belangstellenden,

Dit is voor even een laatste bericht in dit jaar. In dit bericht wil ik iedereen bedanken voor het bijzondere jaar 2018.

* Mijn praktijk bestaat nu 25 jaar en dat heb ik mogen delen en vieren met jullie in juni. Fantastisch al die mooie herinneringen in de vorm van brieven, tekeningen van kinderen, mailtjes, telefoontjes, whatappjes, geschenken en persoonlijk contact. Bovendien een prachtige feestdag met stralende zon !

*Een bijzonder jaar met alle uitdagingen en turbulenties. Alle vraagstukken en info-verspreiding rondom het item vaccinatie. Wat ben ik blij dat ik in mijn lezingen-cyclus de nodige en up-to-date info verwerkt heb in de avond over homeopathie, kinderziekten en vaccinatie.

* Ik ben dankbaar voor alle bijscholing en dierstage die ik heb kunnen doen bij mijn wijze en lieve collega in Pieterburen. Mijn collegiale werkgroepen in Apeldoorn en Hart voor Homeopathie zijn ook dit jaar weer een bron van inspiratie geweest en vooral ook een support in het vervolgen van mijn roeping en weg als autonoom klassiek homeopate.

*Dit jaar was ook een jaar van flink veel acute situaties. Ik maak de keuze om er 24*7 te willen en kunnen zijn. Mijn dierbaren maken dit mogelijk, echter ook jullie als patiënten in de bereidvaardigheid om je eigen consultafspraak even op te schuiven voor die ander, het peutertje, de barende vrouw, de man die een ongeluk krijgt en zo voort! Dat is geweldig, je tijd even willen afstaan aan een ander in nood. Veel dank aan jullie allemaal hiervoor.

*Mede dit jaar heeft coaching en counseling ook veel aandacht gekregen. Ik heb onder andere een module geschreven voor een persoonlijk-aanpasbaar 5 stappenplan voor kinderen die in hun gedrag en ontwikkeling,  gevoelens en mentale kwaliteiten even iets minder helder hebben. Begeleiding van de ouders cq begeleiders/leerkrachten is hier mede in beschreven.

*Voeding en vooral de biologische-biologische-dynamische voeding heeft het afgelopen jaar extra aandacht gekregen. Het is erg fijn om vanuit mijn medische achtergrond, eigen ervaringen en een homeopathische benadering mensen te kunnen stimuleren gezonde voeding te kiezen. In 2018 heb ik mij nog meer toegelegd op de voeding voor vrouwen met klachten in de menopauze. Fyto-oestrogene rijke voedingsmiddelen en plantaardig eten, vegan hebben mede door het boek Bak to Basic ( geschreven door twee van mijn dochters ) de nodige aandacht gehad.

*In al het praktijkwerk loopt ook nog een gouden draad van NatuurVrouw. Het afgelopen jaar is zij ook weer actief geweest in het coachen en dit ook daadwerkelijk vorm geven. Leven in een natuurlijk ritme met de seizoenen en in het ritme van de maan. Volop de kans om je krachten van je vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten te laten floreren! Een pure zegen is de NatuurVrouw-Jaarcyclus” Empower je Mooie Zelf “, die ik in september 2018 heb mogen starten en in juni 2019 hoop af te sluiten.

 

Een prachtig en vol jaar is het geweest. Ik voel mij rijk gezegend met de oogst die ik heb mogen oogsten. Met veel plezier wil ik jullie dus allemaal in het LICHT zetten. Jullie bedanken voor jullie vertrouwen, in je eigen levenskracht, je eigen geneeskracht in je MOOIE ZELF!

Als jullie dan in het LICHT staan kom ik zachtjes naast jullie staan, ook in 2019!

In december kies ik altijd een tijd van retraite, resumeren, overwegen, voelen en bezien. Een soort zaaikalender voor 2019, uiterlijk en innerlijk! De praktijk is voor geplande consulten gesloten vanaf zaterdag 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019. Voor een spoedeisende situatie die een acute consultatie nodig heeft ben ik bereikbaar op 06-12282854. In deze tijd lees ik geen praktijkmail/whatsapp, ook luister is geen voicemail berichten af. Een uitzondering: tenzij dit in een acute behandeling is afgesproken. Op maandag 7 januari ben ik weer bereikbaar voor vragen en het maken van consultafspraken op mijn mobiele nummer.

 

Stralende Feestdagen toegewenst, vertrouwen, hoop, vrede en veel gezondheid voor het nieuwe jaar 2019.

 

Warme groet,

Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).