Homeopathie en Schenken

Maandag 3 december 2018

De Sint-Dagen van 5 en 6 december kunnen ook dit jaar de gemoederen weer flink laten opspelen.

Ik wil het vandaag veel liever hebben over de kracht van Sint Nicolaas en de overeenkomst met Homeopathie.

Afgezien van alle consumptie en commerciële invloeden rondom deze derde Herfst Heilige Sint Nicolaas, wil ik graag iets delen van de essentie die deze personificatie ons wil meegeven. De andere Herfst Heiligen zijn de aartsengel Michaël en de ridder Sint Maarten.

Dit drietal nodigt iedereen op heel eigen wijze uit om je eigen Innerlijke Vuur te laten stralen en zo anderen en jezelf hiermee te verwarmen. In die Stralende en Verwarmende Energie kunnen we op weg gaan naar de Winterzonnewende, het Yulefeest, het Kerstfeest, het Licht weer opnieuw ontmoeten. Michaël wil ons leren om de Draak in onszelf aan te durven kijken. Zonder oordeel of veroordeling, gewoon aandacht geven aan je eigen schaduwkant . Vervolgens kun je je Licht erop laten schijnen om te ontdekken wat nu werkelijk het issue is.  Sint Maarten, de grootmoedige en gulle ridder wil ons leren dat iets offeren prima is, echter dat roofbouw plegen op jezelf niet de bedoeling is. Aan de verkleumde bedelaar bij de poort van Amiens schenkt hij zijn halve mantel. De andere helft heeft hij nodig om zelf warm te blijven. Met andere woorden, zorg voor die ander en ook voor jezelf. Sint Nicolaas wil ons leren om te schenken vanuit Hartkracht en Zielsverlangen. Less is more! Volle aandacht en zelf plezier beleven met het knutselen van een suprise, schrijven van een gedicht, een second-hand vertederend cadeautje, kan veel meer zeggen dan een duur gekocht cadeau !

Homeopathie wil ook schenken, op maat schenken, een minimale dosering om de vitale kracht in mens en dier te stimuleren. Persoonlijk schenken, schenken dat wat de persoon of het dier nodig heeft. Geen standaard geschenk, geen standaard dosering. Wel een uniek en persoonlijke stimulans om de weg naar Helen verder te ontwikkelen.

Een persoonlijk consult, een persoonlijk gesprek, want ieder mens en elk dier is uniek en anders. Dat vraagt dus altijd weer om een persoonlijk geschenk, lees remedie-voorschrift, een persoonlijke coaching en counseling, een persoonlijke raad of advies. Dan gaat schenken iets bijzonders worden!

Ik wens iedereen een gezellige en dankbare Sint-Tijd toe, GENIET!

Hartegroet, Lia

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).