HOMEOPATHIE, durven worden, zijn en blijven wie jij al bent!

Woensdag 14 november 2018
De Herfst is overal zichtbaar en voelbaar. Veel bomen laten de bladeren los en lijken daar dan kwetsbaar en eenzaam te staan. Zijn zij echter wel zo kwetsbaar en eenzaam ? Of zijn ze goed geworteld en daardoor vast geaard in hun fenomenale krachten!
Nu de koude zo voelbaar is en het gure weer ons kan verrassen, komt het aan op onze eigen innerlijke Krachten.
De vitaliteit, het immuunsysteem, de veerkracht en weerstand worden gedragen door de Dynamus of LevensKracht. Dat innerlijke Vuur heeft elke dag voeding, aandacht, begrip en support nodig. In jezelf investeren, voor jezelf zorgen en durven leven op je eigen unieke kracht is een uitnodiging voor elk mens als de dagen korter worden , de nachten langer en de Donkere DagenTijd ons lijkt te omhullen. Durf jij jouw eigen innerlijke Krachten aan te spreken en te laten werken en zo leven vanuit eigen vitaliteit en vertrouwen ?
Homeopathie is een geneeswijze, die gericht is op het stimuleren van het zelfregulerend en genezend vermogen van ons lichaam, onze energie en onze psyche. Het is een geneeswijze voor iedereen, omdat elk mens uniek is en deze geneeswijze een persoonlijke benadering heeft. Het is een geneeskunst voor elk seizoen, ook nu, met bijzondere items, zoals de HerfstBlues.
Klassieke homeopathie is een geneeswijze die autonoom is en vele verschillende klachten kan begeleiden en behandelen, zowel in een acute als in een chronische situatie. Ze heeft haar eigen methode om een diagnose vast te stellen, tevens haar eigen fundamenten, uitgangspunten en behandelwijze, die de principes vormen van deze geneeswijze. Het remedievoorschrift is een onderdeel van de begeleiding en behandeling. Uiteindelijk gaat het over de boodschap van de symptomen. Alle heeling begint namelijk met je bewust worden van …….

In de klassieke homeopathie werk ik met de levenskracht (dynamus) van het kind, de volwassene of het dier. Wij allen bezitten een bepaalde energetische kracht, een vitaliteit die ons in balans houdt gedurende ons leven. Is er een verstoring of disbalans van deze vitaliteit, dan benoemen wij dit als ziek-zijn. Die disbalans komt uit onszelf of ontstaat door externe factoren. Er wordt gewerkt vanuit de milieu-theorie, dus niet vanuit de bacterie/virustheorie. De bacteriën en virussen zijn niet de oorzaak van het ziek-zijn. Zij kunnen wel een aanleiding of gevolg zijn. Allereerst vindt er een disbalans plaats in ons eigen interne milieu, onze dynamus. Daarna kan een verstoring ontstaan van het natuurlijke, gezonde bacteriële evenwicht of word je vatbaarder voor virussen.
Deze dynamus is meer dan onze vitaliteit. Het is ook onze geneeskracht. Een wonderlijke samenwerking tussen verschillende regelsystemen. Dag en nacht werken onze psyche, hormoonsysteem, zenuwstelsel en immuunsysteem samen door zich met elkaar te verbinden en te communiceren. Als mens zijn wij niet op te delen. Daarom is klassieke homeopathie een holistische geneeswijze. Onze ziel, psyche, energie en lichaam zijn met elkaar verbonden. Zo zijn wij in totaliteit die unieke mens, ook als het koude gure seizoen ons omhuld .
Ook dan is er HOMEOPATHIE!
Ik wens iedereen een vitale en verwarmende Herfst toe.
Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).