Mooi Dier, ik hou van jou !

Vrijdag 2 november 2018

Hoe fantastisch is mijn dierstage ook dit jaar weer geweest bij de getalenteerde homeopathisch dierenarts Lies Vedder in Pieterburen. Al vele jaren zijn wij op het gebied van homeopathie collega’s.

Het mee bewegen en luisteren in een dierenconsult is heel bijzonder. Het dier vertelt namelijk haar of zijn eigen verhaal ingebed in het verhaal van de eigenaresse of eigenaar. Samen de dieren zien en leren kennen en begrijpen, is ons gezamenlijke doel. Begrip voor de situatie van het dier, de homeopathische diagnose met een remedievoorschrift en potentiekeuze , blijven een prachtig gebeuren, elke keer weer. Ook deze stage heb ik weer veel mogen leren, vooral ook de diepere betekenis van wat het dier te vertellen heeft. Ook het uit evenwicht zijn of ziek zijn van het dier heeft een boodschap als we er holistisch naar willen kijken. Ik heb prachtige inspirerende casuïstiek mogen doen van een aantal honden, een Duitse Staander en een Duitse Herdershond. Ik heb katten, vogels en een bijzondere egel ontmoet!

Terug in mijn eigen omgeving is er al enige dagen een ekster die mij komt opzoeken. Een slimmerd en een vlug onderzoekend dier! Zij of hij komt vast met een boodschap. Welke dat is, ga ik vast nog ontdekken!!

De klassieke homeopathie kan en wil een geneeswijze zijn voor elk wezen, dus ook voor dieren. De klassieke homeopathie heeft een holistische benadering en kijkt naar het dier met de klacht in haar/zijn totaliteit. De klassieke homeopathie zal de levenskracht stimuleren om de harmonie en balans weer te herstellen. Door het remedievoorschrift wordt de veerkracht en levenskracht en het zelf-genezend vermogen aangesproken. Het achterhalen en begrijpen van de oorzaak is mijn uitgangspunt, want hier begint het verhaal.

Als een dier chronische klachten heeft ontwikkeld, zal het symptomen vertonen die mij als klassiek homeopate helpen de juiste homeopatische remedie (middel) voor te schrijven. Omdat de klassieke homeopathie er op gericht is de vitaliteit van het dier te versterken, kan een betere kwaliteit van leven of een volledig herstel bewerkstelligd worden. Door de totale benadering van het dier, zowel mentaal, emotioneel als fysiek, leer ik het dier beter kennen. Ik verdiep mij ook in de achtergrond, de leefomgeving, de uitingsvorm van de klachten van het dier, de sociale vaardigheden en het karakter, de gevoeligheden en eventuele angsten. Want ook elk dier is uniek. Voor mij is een goede communicatie en samenwerking met de eigenaar van groot belang voor het herstelproces.

Waai en WoeiGroet,

Lia.

Written by Lia Opstal-Dees
In 1993 ben ik afgestudeerd aan de School voor Homeopathie te Amersfoort en ben daarna mijn praktijk gestart. Sinds 1993 ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).